torsdag, april 9, 2020

Tannlegestudenten forteller hvordan det var å vokse opp med en pappa med Downs syndrom

Mest lest nå

Musikklegenden John Prine er død av korona

John Prine ble sendt til sykehuset med symptomer på korona i mars. Etter 13 dager på intensiven, døde han, 73 år gammel. Den amerikanske artisten...

Leonardo Dicaprio åpner lommeboken – donerer 125 millioner norske kroner til arbeidet mot coronakrisen

Verden stenger dørene og sammen kjemper vi mot coronaviruset. Denne kampen byr på store økonomiske utfordringer for mennesker over hele verden. Hollywood-stjernen Leonardo Dicaprio er...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Den syriske tannlegestudenten Sader Issa har lagt ut en video der han forteller om hvordan det er å leve med en far med Downs syndrom. Denne unge mannens historie har rørt en hel verden.

«Hadde jeg hatt mulighet til å endre på noe, ville jeg ikke ha endret en ting», sier Sader, og forteller at han har vokst opp med en far som har gitt han mye kjærlighet, omsorg og mot.

«Han har vært min største støtte gjennom hele livet», sier han videre.

Faren, Jad Issa, har jobbet ved den lokale møllen i hele sitt voksne liv. Han har alltid forsørget familien sin. Og han er umåtelig stolt av sønnen sin.

«Min sønn er lege», sier han med stolthet og tårer i øynene hver gang noen spør.

«Ja, jeg har Downs syndrom, men jeg har oppdratt denne mannen, og han er lege.»

Foto: Sader Issa

Enkle men kjærlige mennesker

Saders foreldre har vært sammen hele deres voksne liv, og de er fortsatt lykkelig gift. Moren har ikke Downs syndrom. Sader beskriver barndommen som enkel og full av kjærlighet og respekt for hverandre.

Etter at Saders video gikk viralt, har han fått mange tilbakemeldinger fra folk som mener menn med Dows syndrom ikke kan få barn. Mange har også vært nysgjerrige på forholdet mellom faren og moren, siden moren ikke har Downs.

«Jeg tror at når et par er på samme nivå, hvorfor skal ikke de ikke kunne gifte seg? De passer sammen intellektuelt. De er veldig enkle, men omsorgsfulle og kjærlige mennesker», sier Sader i et intervju med Metro.

Foto: Sader Issa

Kan få barn

I følge Down Syndrome Association, har mennesker med Downs syndrom lavere sjanse for å få barn enn mennesker uten syndromet. Sjansen for å få barn når en av partene har Downs syndrom, er rundt 35 til 50 prosent.

«Når folk googler det, kommer det opp at menn med Downs syndrom ikke kan få barn. Da blir folk veldig forvirret når de hører om oss», sier Sader.

«Men jeg vet om i hvert fall seks andre familier der faren har Downs syndrom», sier han videre.

Foto: Sader Issa

LES OGSÅ: Selv familiemedlemmer kondolerte oss da vi fikk vite at datteren vår hadde Downs

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter