Hjem Helse Tannpleier: Folk bruker elektriske tannbørster feil

Tannpleier: Folk bruker elektriske tannbørster feil

Over 2,1 millioner personer har sett videoen til tannpleieren som går ut og sier at folk flest bruker elektrisk tannbørste helt feil.

«Mange bruker den elektriske tannbørsten som om det var en manuell tannbørste, og det kan gjøre mer skade enn gavn», advarer tannpleieren i videoen du finner lenger nede i saken.

Hun sier videre at det finnes en rekke elektriske tannbørster, og påpeker at den ene ikke er bedre enn den andre, så hva du velger er helt opp til hva du liker.

«Men om du fortsatt bruker en manuell tannbørste og har mulighet til å få deg en elektrisk, så er det en gamechanger», forteller tannpleieren i videoen som også er omtalt av The Sun

Slik skal man pusse

Deretter instruerer hun at man skal holde børsten i en 45 graders vinkel mot tannkjøttet.

«Det du skal gjøre nå er å dele munnen i fire. Jeg bruker øvre høyre, øvre venstre, nedre høyre, nedre venstre. Du skjønner tegningen», sier hun videre.

«Jeg starter på bakerste jeksel. Hvis du ikke kommer deg helt tilbake dit, lukker du munnen litt slik at kinnet beveger seg litt ut. Når du holder tannbørsten din nøyaktig, kommer du til å dra den langs hver tann, og flytte den fra tann til tann», forklarer hun.

Deretter minner hun om at man også må pusse innsiden av tennene – vel så grundig som utsiden.

«Og så skal du rengjøre tyggeflatene», sier hun og plasserer tannbørsten flatt mot tyggeflaten på tennene. Hun bruker 30 sekunder på tyggeflatene i hver del av munnen.

«Hvis du gjør dette, vil tennene dine bli så mye renere. Og, ikke skrubb med tannbørsten din, du renser ikke fuger», sier tannpleiern.

Og så advarer hun mot noe nesten alle gjør: «Hvis du skyller munnen med vann etter å ha pusset tennene, mister du alle fordelene med tannkremen …»

En tannlegeassistent sier i kommentarfeltet «Så glad du har lagt ut denne videoen. Nesten alle jeg har sett bruker elektriske tannbørster feil».

En annen bruker forklarer at hun har ødelagt tannkjøttet sitt med elektrisk tannbørste, og lurer på om det vil helbredes om hun slutter med den elektriske børsten.

Mange skryter av tennene til tannpleieren, og sier det er de peneste tennene de har sett.

@krystaambruson

How to properly brush your teeth with an electric toothbrush ! #teeth #toothbrush #dental #fypシ

♬ original sound – Krysta, RDH
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com