Hjem Viralt Tar av på Tik Tok: Bryllup med Harry Potter-tema og snakkende «valghatt» som styrer bordplassering

Tar av på Tik Tok: Bryllup med Harry Potter-tema og snakkende «valghatt» som styrer bordplassering

Kate og Craig er fans av Harry Potter. Og da de skulle gifte seg, var de ikke et øyeblikk i tvil om hva temaet for bryllupsfeiringen skulle være.

Valghatten er en magisk hatt fra Harry Potter-universet som har evne til å bestemme hvilket av de fire husene ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom en ny elev passer inn i. Hatten tilhørte opprinnelig Gudrik Griffing, en av de fire grunnleggerne av Galtvort. Hatten blir oppbevart på rektors kontor ved Galtvort når den ikke er i bruk. Det forteller nettstedet Harrypotter.Fandom.com. Når elevene for aller første gang ankommer Galtvort, blir de stilt opp alfabetisk og en etter en går de frem for å bli sortert til riktig hus. 

Men i bryllupet til Kate og Craig hadde valghatten en litt annen funksjon. Paret som begge er dedikerte Harry Potter-fans hadde nemmelig fått laget en snakkende valghatt som guidet gjestene til rett bordplassering.

Utrolig men sant – denne videoen som har tatt helt av på Tik Tok viser hatten som guider gjestene til riktig bord.

@powertothepeaceful3

Easily one of the coolest things we’ve ever made. ⚡️🧙 thanks to @harpierelkhorn for the great video! #wedding #harrypotter #harrypotterwedding #sortinghat #slytherin

♬ Harry Potter – Movie Magic And His Solid Gold Soundtracks

Videoen er sett mer enn 1,4 millioner ganger. Folk er helt over seg av begeistring, og i kommentarfeltet røper brudgommen Craig at det var fetteren hans som tok seg av robot-programmeringen som lå bak hatten.

Saken er også omtalt av Mirror. De kan fortelle at bryllupet fant sted i Florida i USA.

Hatten styres av enkel teknologi

En av de mange som har kommentert videoen påpeker at det er benyttet en NFC-tag. NFC står ifølge How Stuff Works for near-field communications. Det dreier seg altså om en tag som dersom man legger den nær en leser vil kunne trigge en forhåndsprogrammert høyttaler til å lese opp den teksten som forbindes med den aktuelle NFC-taggen. Ikke så komplisert, men fascinerende likevel.

Mer enn 147 700 personer har likt videoen, som har fått mer enn 560 kommentarer. De fleste kommentarene går på at folk er dypt fascinerte.

I kommentarfeltet avslører Craig at det kostet et sted mellom 300 og 350 dollar å bygge hatten. Det tilsvarer cirka 3200 til 3700 kroner.

Flere av de som har kommentert lurer på hvor lang tid det tok å få gjestene til å sette seg.

– Vi hadde 124 gjester, og alle fant plassene sine i løpet av velkomstdrinken, forteller Craig.

Viet av Albus Humlesnurr

Det nygifte paret har også lagt ut en video av selve bryllupsseremonien.

I klippet der bryllupsseremonien deres ser vi ringbæreren gå ned midtgangen. Hun var kledd opp som Newt Scamander (Salamander Fisle) fra boka «Fabeldyr og hvor de er å finne».

Denne boka som beskrives i de faktiske Harry Potter-bøkene, er ifølge Wikipedia en av de nødvendige skolebøkene ved Galtvort som elevene må kjøpe inn til sitt første år ved skolen. Det er uklart hvorfor elevene trenger denne boken til førsteåret, siden man ikke kan ta faget «stell av magiske vesener» som dekkes i boka før de er tredjeårselever ved skolen.

Bruden fra Ravnklo

Bruden Kate, hadde på seg en krone fra Ravnklo, som er ett av de fire husene ved Galtvort.

Og med så mye innsats i detaljene rundt sin store dag, så hadde paret selvsagt ikke en helt «ordinær» dommer eller prest når de skulle gjennom selve vielsen: Det ble forrettet av en person som var kledd opp som rektor Albus Humlesnurr ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom.

«Rektor Humlesnurr» sto ved siden av en Dødstalismans-bue, som paret laget selv. Også denne innretningen har fått sin egen video på tik tok.

Dødstalismanene er en betegnelse på tre gjenstander. Harrypotter.Fandom.com forklarer at ifølge legenden, vil den som besitter disse tre gjenstandene være «Dødens overmann». De tre gjenstandene var en tryllestav, en usynlighetskappe og en oppstandelsesstein.

Symbolet for den er å finne igjen i buen som vises bak Humlesnurr under vielsen, og i Craigs «instruksjonsvideo» der han demonstrerer hvordan den er laget.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com