mandag, mai 25, 2020

Tar bilder av fødsler. Nå deles bildene over hele verden

Mest lest nå

Fascinasjonen for fødsler begynte da norske Eva Rose var sju år gammel. Da var hun nemlig med på fødselen til lillesøsteren.

«Da fikk jeg se lillesøsteren min bli født. Da startet denne fascinasjonen for fødsel og jeg fikk se hvor fint det kan være», sier hun til God morgen Norge på TV 2.

Eva Rose bestemte seg så for å bli fødselsfotograf, og har tatt bilder av fødsler i 21 år nå. Hele 153 fødsler har det blitt.


«Det er det vakreste øyeblikket i livet. Det er da kjærligheten er på det sterkeste. Og de bildene jeg får ta, de er helt magiske», forteller hun God morgen Norge.

Eva forteller at en fødekvinne sjelden husker hele fødselen. Derfor er det fint å ha bilder å se tilbake på.

Et uberegnelig liv

Livet som fødselsfotograf er uberegnelig. Plutselig skal kunden føde, og da må Eva være klar. Senest for noen dager siden, troppet hun opp på fødestua med kamera rundt halsen.

«Det var tre uker før tiden, jeg var på vei i seng for å legge meg, så ringte telefonen. Da var det rett på jobb, en tolv timers fødsel. Det ble en kjempefin fødsel og nydelige bilder», sier hun til TV 2.

Eva deler bildene sine på Instagram-kontoen sin – @evarosebirth. I skrivende stund har hun over 25.000 følgere.

Vil formidle kjærlighet og kunnskap

«Jeg har lyst til å formidle kjærlighet og kunnskap. Det som er ukjent, det er ofte skummelt. Men jeg får tilbakemeldinger hele tiden fra kvinner som slutter å grue seg til fødsel og gleder seg i stedet. Det ser ikke så skummelt ut som man kanskje tror», sier Eva.

Men å dele bilder av fødsler på Instagram har ikke alltid vært lett. Instagram har tidligere sensurert fødselsbilder. Men i mai i fjor, fikk Eva godkjent bildene sine.

«Da åpnet de opp for at fødselsfotografer skulle få lov til å dele alt, for fødsel er ikke porno. Det har gjort at folk forstår enda mer av hvordan en fødsel egentlig er», sier hun.

Følg Sosialnytt på Google News!

129,739FansLik
1,351FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter