Forsiden Historier fra livet Tar bilder av fødsler. Nå deles bildene over hele verden

Tar bilder av fødsler. Nå deles bildene over hele verden

Fascinasjonen for fødsler begynte da norske Eva Rose var sju år gammel. Da var hun nemlig med på fødselen til lillesøsteren.

«Da fikk jeg se lillesøsteren min bli født. Da startet denne fascinasjonen for fødsel og jeg fikk se hvor fint det kan være», sier hun til God morgen Norge på TV 2.

Eva Rose bestemte seg så for å bli fødselsfotograf, og har tatt bilder av fødsler i 21 år nå. Hele 153 fødsler har det blitt.

«Det er det vakreste øyeblikket i livet. Det er da kjærligheten er på det sterkeste. Og de bildene jeg får ta, de er helt magiske», forteller hun God morgen Norge.

LES OGSÅ
En mystisk fremmed besøker brorens grav i hemmelighet. Etter 70 år finner hun ut hvem han er
LES OGSÅ
Foreldrene ble tilbudt abort men nektet - se på sønnen nå

Eva forteller at en fødekvinne sjelden husker hele fødselen. Derfor er det fint å ha bilder å se tilbake på.

Et uberegnelig liv

Livet som fødselsfotograf er uberegnelig. Plutselig skal kunden føde, og da må Eva være klar. Senest for noen dager siden, troppet hun opp på fødestua med kamera rundt halsen.

«Det var tre uker før tiden, jeg var på vei i seng for å legge meg, så ringte telefonen. Da var det rett på jobb, en tolv timers fødsel. Det ble en kjempefin fødsel og nydelige bilder», sier hun til TV 2.

Eva deler bildene sine på Instagram-kontoen sin – @evarosebirth. I skrivende stund har hun over 25.000 følgere.

Vil formidle kjærlighet og kunnskap

«Jeg har lyst til å formidle kjærlighet og kunnskap. Det som er ukjent, det er ofte skummelt. Men jeg får tilbakemeldinger hele tiden fra kvinner som slutter å grue seg til fødsel og gleder seg i stedet. Det ser ikke så skummelt ut som man kanskje tror», sier Eva.

Men å dele bilder av fødsler på Instagram har ikke alltid vært lett. Instagram har tidligere sensurert fødselsbilder. Men i mai i fjor, fikk Eva godkjent bildene sine.

«Da åpnet de opp for at fødselsfotografer skulle få lov til å dele alt, for fødsel er ikke porno. Det har gjort at folk forstår enda mer av hvordan en fødsel egentlig er», sier hun.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet