Hjem Humor Telefonsvindleren sa at datamaskinen hennes hadde virus. Svaret hennes tok tyren ved hornene

Telefonsvindleren sa at datamaskinen hennes hadde virus. Svaret hennes tok tyren ved hornene

De siste årene har det vært mye snakk om svindlere som ringer deg opp og utgir seg for å være IT-eksperter fra Microsoft eller andre steder. De forteller deg at noe er gale med datamaskinen din, og vil som regel guide deg gjennom prosessen med å fikse problemet. Det er under denne «veiledningen» svindlerne lurer deg.

Marie Hedén fikk fra Sverige fikk en slik telefon. Svindleren oppga at hun ringte fra et IT senter i Canada, og ville ha tilgang til Maries datamaskin. Som du ser av samtalen ble rollene snudd. Svindleren ble kraftig lurt av Marie, og klasket på røret i redsel! 

Marie har beskrevet på Facebook hvordan samtalen fortonet seg. Vi applauderer måten Marie tok tyren ved hornene! 

Da svindleren ble svindlet

Maria
Maria har fått mye oppmerksomhet for hvordan hun svarte svindleren. Foto: Privat

Telefonen min ringer, jeg har ikke tid til å sjekke nummeret. Jeg bruker litt tid på å finne telefonen å svare. (Maries kommentarer i fet tekst, red.anm)

– God morgen frue. 

– Hei. Hvem snakker jeg med? 

– Jeg ringer fra It-senteret. Vi har mottatt en melding fra din datamaskin. Meldingen ber oss om hjelp. 

– Javel? Så datamaskinen min snakker til deg? 

– Ja. Er du med datamaskinen nå?

– Oh, yes. (Vel, faktisk, jeg var på toalettet, men det trenger hun ikke å vite ;))

– Ok. Jeg vil nå veilede deg gjennom prosessen med å fjerne viruset som datamaskinen din trenger hjelp til.

– Kan du bare vente litt? Om min datamaskin har virus, så har kanskje hele avdelingen vår fått det. Jeg setter deg over til It-avdelingen. 

– Øhh, hva? 

– Bare vent ett minutt. (Jeg trykker på noen taster slik at telefonen min piper, venter en liten stund og svarer så med en annerledes dialekt og en lysere stemme). Hei der. Hvordan kan jeg hjelpe deg? 

– Umm, hei. Jeg ringer angående en virusinfisert datamaskin i ditt nettverk…

– Så flott! Kan du bare vente litt? (Jeg later som om jeg prater med en kollega på svensk.) Så, hvor ringer du fra?

–  Som jeg sa, fra It-senteret.. 

– Ja, men hvor fra? Hvor er kontoret ditt? 

– Ummm…Canada…? (Hun svarer med en sterk indisk aksent.)

– Okay. Vår sporing sier at du ringer fra India. Så om rundt 30 minutter vil politiet banke på døren din. Vennligst opplys dem om hvordan du vet at en av våre datamaskiner har virus. Takk for at du ringte politiet i Sveriges It-avdeling. Ha en fin dag. 

*Panikk høres i andre enden før linjen blir brutt.

En god dag på jobben, synes jeg!

LES OGSÅ: Neste gang du sjekker inn på et hotell bør du være oppmerksom på denne svindelmetoden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com