fredag, desember 13, 2019
Nyheter Telenor advarer: Ikke ta telefonen når det ringer nummer...

Telenor advarer: Ikke ta telefonen når det ringer nummer med 9 eller 10 sifre

-

Numrene ser norske ut, men det er svindlere som har tatt i bruk nye metoder for å lure deg.

Telenor forteller til Nettavisen at svindlerne forfalsker nummeret de ringer fra, siden det er mer sannsynlig at noen tar telefonen når de ringer fra et tilsynelatende norsk nummer, enn om det kommer opp et nummer fra India eller Bangladesh.

«Tidligere kunne svindlere bruke ett nummer og ringe mangfoldige personer med målsetting om å belaste dem for dyre summer. Svindlerne har over tid forstått at Telenor sperrer og blokkerer disse numrene. Nå ringer de med mange flere ulike nummer, både med norske og andre landkoder, og bytter ut disse numrene fortløpende», sier pressevakt i Telenor, David Fidjeland til Nettavisen.

Jobber med å blokkere numrene

Han legger til at Telenor har et eget sikkerhetsmiljø som arbeider for å håndtere denne typen svindel.

«Vi ser at forsøkene går i bølger, men vi får daglige henvendelser. Vi jobber kontinuerlig med å blokkere disse numrene», sier han.

Nå er det så mange numre som er blokkert, at svindlerne har begynt å lage numre som har flere enn de norske åtte sifrene. Det er nå vanlig at det dukker opp både 9 og 10 sifre etter den norske landskoden +47.

Oppfordrer folk til å være skeptisk

«Når disse svindlerne nå benytter +47-nummer etterfølgt av ni eller ti siffer viser det at svindlerne har endret fremgangsmåte med formål om å lure flere. Dersom du blir oppringt av et norsk nummer (+47), så vil det være lavere terskel for at du svarer. Vi oppfordrer alle om å ta en ekstra kikk på antall siffer før man besvarer anropet», sier Fidjeland.

telefonsvindel
Illustrasjonsfoto fra Canva

Det vil ikke koste penger å besvare anropene, men svindelen går i hva de kan lure deg til når du svarer.

«Dersom man biter på agnet, ber de om personlig informasjon og ofte kortdetaljer», sier Fidjeland.

Det beste er, med andre ord, ikke å svare hvis du blir oppringt fra et slikt langt nummer. 

 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...