in ,

Tenåring fant håndveske på parkeringsplassen – fikk 170.000 i finnerlønn

Skjermdump: GoFundMe

17 år gamle Adrian Rodriquez fra San Diego, USA, fikk nylig erfare at ærlighet varer lengst.

En 17 år gammel gutt i San Diego, USA, oppdaget en gjenglemt dameveske på parkeringsplassen utenfor en matbutikk – han forventet ikke noe finnerlønn da han kom til kvinnens adresse og leverte den, men den gode gjerningen gjorde tenåringsgutten 170.000 kroner rikere.

Da Adrian Rodriquez fant håndvesken bestemte han seg for å levere den til kvinnens selv, i stedet for å levere den inn til butikken. Hvem vet, det er ikke sikkert eieren ville husket på hvor hun hadde mistet eller glemt håndvesken?


Da Rodriguez ringte på hjemme hos kvinnen som eide vesken, var det romkameraten som åpnet døren. Eieren, Melina Marquez, var ikke hjemme. Romkameraten tok imot og takket, og lot vesken stå og vente som en hyggelig overraskelse for Melina.

– Jeg så på kameraopptaket fra dørklokken og tenkte «herlighet, han er så ung en gutt,» minnes Melina Marquez ifølge nettstedet Good News Network. som var overlykkelig over å få håndvesken overrakt fra romkameraten.

Hun brukte senere overvåkingsvideoen for å spore opp 17-åringen som til daglig går på videregående skole.

– Jeg måtte finne ham og bare vise han takknemlighet tilbake, sier hun.

Sammen med romkameraten delte hun bildet av Rodriguez på sosiale medier, De klarte raskt å finne den ærlige unge mannen som returnerte håndvesken.

Vesken til Melina inneholdt 20 dollar og en lommebok full av kredittkort.

– Moren min sa alltid til meg siden jeg var liten å alltid gjøre det rette når ingen er i nærheten, sier Adrian Rodriguez til NBC News.

– Jeg forventet ikke noe tilbake, ærlig talt. Hvis noen finner tingene mine, vil jeg at de skal levere dem tilbake til meg, sier den ydmyke ungdommen videre til NBC News.

Men de gode nyhetene stoppet ikke der. Melina Marquez organiserte en GoFundMe-kampanje slik at vennene hennes og andre som også setter pris på Adrians ærlighet kan gi han finnerlønn.

764 givere sendte penger som til sammen utgjorde over 17.000 dollar. Det tilsvarer rett over 170.000 norske kroner.

– Alle foreldre håper akkurat nå at barna deres vokser opp til å bli akkurat som denne unge mannen, sier Melina Marquez ifølge GNN til 10News.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Faren sovnet med barnet på brystet – han mistet sin lille gutt for alltid og vil nå advare andre foreldre

Drepte pedofil mann som misbrukte barna hennes – nå ber hun om at dømte sexforbrytere ikke må få lov å skifte navn