Hjem Historier fra livet Tenåringen var på fisketur da han fikk den uvanlige fangsten: – Jeg ble mildt sagt overrasket

Tenåringen var på fisketur da han fikk den uvanlige fangsten: – Jeg ble mildt sagt overrasket

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Bonden fra Iowa hadde aldri sett for seg at lommeboken han mistet i elva skulle komme til rette igjen. Og hvertfall ikke pengene som lå i den.

I juli 2022 var Jim og kona Karen på fisketur. Den siste kvelden, da Jim skulle betale for oppholdet, kjente han at lomma var tom. Lommeboka med 2 000 dollar i hadde falt i vannet.

Åtte timer hjemmefra og uten penger til å gjøre opp regningen for den hyggelige turen er det ikke vanskelig å se for seg hvilken fortvilelse han må ha følt da han kjente at baklomma var tom…

– Jeg var helt fortvilet. Jeg ante ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg var helt blakk, så de andre måtte betale for turen, sier hobbyfiskeren Jim Denney til Fox News.

Etter at turfølget hadde sett etter lommeboka over alt, kom de til slutt frem til at det ikke kunne være noen annen løsning på gåten enn at den måtte ha falt ut av bukselomma på Jim og ut i innsjøen mens han lente seg over ripa for å hale i land fangsten de fikk ute på fisketuren.  Det hadde tross alt vært ganske tøff sjø, og skumpet godt i båten.

Jim måtte dermed bare aksepterte det sure faktum at alle betalingskortene hans, førerkortet og kontanter tilsvarende rundt 20 000 kroner var søkk borte.

Et drøyt år senere satt han i bilen på parkeringsplassen utenfor den lokale WalMart-butikken på hjemstedet sitt i Iowa. Sheryl, en bonde Jim hadde passet kyr for tidligere, var på tråden.  Hun ville vite om Jim hadde vært på fisketur i det siste.

Connor Halsa (2. fra venstre) fisket på Lake of the Woods i juli da han dro opp det uventede. Han er avbildet med faren Dave Halsa (helt til venstre), Jim Denney (i midten), søsteren Olivia Halsa og moren Melissa Halsa. Foto: Privat

Han fortalte om turen til Minnesota der han, kona og noen venner hadde vært året før.

– Og jeg sa jeg mistet lommeboka, fortsetter han.

Det var nettopp derfor Sheryl ringte. Bonden han hadde hjulpet å passe storfe for hadde nemlig fått en telefon fra familien til Connor Halsa.

Omtrent et år etter at Jim hadde vært på fisketur i Minnesota, var Connor Halsa og familien omtrent i samme traktene på en av de mange fisketurene de pleide å dra på i nabolaget sitt.

Da det rykket til i stanga til Connor ble tenåringen ivrig – han trodde han hadde fått en uvanlig svær slugger på kroken. Dette som han nå sto og halte i land var mye tyngre enn det han pleide å fiske opp fra denne innsjøen. Connor innså han kom til å trenge hjelp med å få denne opp av vannet, og ropte fetteren sin over, så han skulle stå klar ved ripa for å håve opp den svære fisken.

– Men da fetteren min dro den svære ruggen opp av vannet med håven ble jeg mildt sagt overrasket, sier tenåringen til Fox News.  

Det var ingen fisk. Det var en brun lommebok som hang og dinglet på kroken hans. Den var dekket i mudder og hadde sjøgress viklet rundt seg.

Og da Connor og familien tittet i lommeboka gjorde de store øyne. Der fant de et førerkort, et par bankkort og utrolige to tusen dollar i kontanter.

Connor Halsa fant 2000 dollar i lommeboken som han fisket fra bunnen av en innsjø i Minnesota. Foto: Privat

Ville ikke ha pengene

Connor og familien fant ikke mannen på førerkortet. Men det lå et visittkort der. De ringte storfe-bonden.

– Det var jo ikke mine penger, sier Connor om det mange andre sikkert ville sett på som en beleilig storfangst.

Via storfebonden fikk Connor gitt en medtatt lommebok med 2 000 dollar, noen bankkort og et førerkort tilbake til den rettmessige eieren, Jim.

Jim sa at Connor kunne beholde pengene – han hadde regnet dem som tapt uansett. Men Connor nektet.

Dermed insisterte Jim på å kjøre de åtte timene til Minnesota og ta Conor og familien med på restaurant.

LES OGSÅ: Far og sønn finner safe som ble stjålet for 22 år siden: Når den blir returnert til eieren skjer det utrolige

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com