mandag, november 23, 2020

Tenåring skjøt og drepte to personer under demonstrasjon i Wisconsin

Mest lest nå

Natt til torsdag gikk det dessverre veldig galt i byen Kenosha i Wisconsin. Én tenåring er arrestert etter han skjøt og drepte to personer under en kaotisk demonstrasjon. Én person er også skadet.

Et rettsdokument fra Lake County Illinois viser at Kyle Rittenhouse, en 17-åring fra Antioch, Illionois, ble arrestert og siktet for førstegrads drap på onsdag.

Etter en tredje dag med demonstrasjoner etter Jacob Blake ble skutt syv ganger og drept av politiet, ble det hett i byen Kenosha. Demonstranter gikk omtrent til angrep på politiet i byen. Noen borgere som ikke støttet denne demonstrasjonen møtte også opp for å kontre demonstrasjonen, deriblant 17 år gamle Rittenhouse.


Beskyttet en parkeringsplass

Noen timer før hendelsen ble Rittenhouse og noen litt eldre filmet. I videoen introduserte han seg og sa at han og de andre armerte mennene beskyttet en parkeringsplass mot demonstrantene.

Rittenhouse ble også intervjuet av Daily Caller, skriver Milwaukee Journal.

«Folk blir skadet og det er vår jobb å beskytte denne bedriften. Min jobb er også å beskytte folket. Hvis noen blir skadet, må jeg løpe ut for å ta meg av dem. Det er derfor jeg har riflen min; jeg må selvsagt beskytte meg selv, men jeg har også med meg et førstehjelpsskrin,» sa Rittenhouse i intervjuet.

Rittenhouse ble trolig vervet av Kenosha Guard, en lokal paramilitær gruppe fra Kenosha. Gruppen lagde en Facebook-gruppe kalt «Armed Citizens to Protect our Lives and Property.» Ulike høyreekstreme grupper har støttet denne gruppen, deriblant Infowars.

Gruppen fikk støtte fra det lokale politiet i byen, selv om de brøt pålegget om portforbud klokken åtte. I en video av gruppen ble det observert en politimann som takket den paramilitære gruppen for støtten de fikk. Under en pressekonferanse i kveld sa politimester Miskins at han ikke kjente til denne hendelsen.

Det går mot ekstremt farlige, og ikke minst polariserende, tider i USA. Det er vanskelig å se for seg hvordan dette vil ende, men et sted man må begynne er på det føderale nivået. President Trump må gå i november. Trump har ikke skapt denne splittelsen i samfunnet: han er bare symptomet på det. Men han har på alle plan vært en akselererende og deltagende faktor i disse ødeleggelsene vi observerer i Statene.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter