Forsiden Historier fra livet Tenåringsjente ble lam og havnet i rullestol etter én pille med Ecstasy...

Tenåringsjente ble lam og havnet i rullestol etter én pille med Ecstasy – Nå advarer hun andre ungdommer

En eneste pille med Ecstasy var nok til å snu livet på hodet for 16-år gamle Amy Thomson.

MDMA er virkestoffet i ecstasy. Dette stoffet er et fenetylamin som øker serotonin- og oksytocinnivået i hjernen. Stoffet kan gi fatale konsekvenser.

16-år gamle Amy forteller i en video hvordan det som skulle være en «gøy» fest endte med å gi henne en hjerneskade som har gjort henne lam og bundet henne til rullestol.

Fatale konsekvenser

Reklame

Ecstasy er et populært stoff for unge mennesker som liker å feste. Men det finnes uttalige historier om mennesker som har måtte betale en hard pris for å eksperimentere med partydopet.

I videoen som er publisert av Amy kan man se henne sitte i rullestol i hagen sin. Med svak stemme hvisker hun «takk for all støtte.» Amy har nemlig mottatt støtte fra hele verden, hvor mennesker har kommentert, likt og delt videoen hennes og gitt henne lykkeønskninger for livet fremover.

En advarsel

Kusinen til Amy, Kayla, forteller til Mirror at familien setter pris på all støtten, men at videoen er laget som en advarsel til andre ungdommer.

– Noen mennesker har muligens grått, ledd eller blitt sjokkert over videoen. Men den forteller bare sannheten om hva en eneste liten pille kan gjøre med deg, forteller hun til Mirror.

LES OGSÅ
Foreldreparet sa ja til å adoptere ett barn - Men på vei til klinikken fikk de en overveldende beskjed

– Hvis dette ikke er en øyeåpner for alle som bruker slike stoff, så vet jeg ikke hva som ellers skal kunne virke, forteller hun videre.

Amy før hun tok Ecstasy. Foto: Mirror

Videoen av Amy Thomson har sjokkert mange mennesker, og kanskje har den forhindret at andre ungdommer har eksperimentert med dop.

Amy falt sammen på en privatfest. Både hun og tre andre jenter som hadde tatt ecstasty kollapset. Alle ble bragt til sykehuset, hvor tilstanden til Amy var så kritisk at hun ble liggende en måned i koma.

Slik ser Amy ut etter å ha tatt en pille med Ecstasy,. Foto: Mirror

Historien til Amy er ikke enestående. Marlene Taylor fra Glasgow Family Addiction Support Service forteller til Mirror:

– Vi har mange foreldre innom klinikken vår. Mange som har mistet sine barn på grunn av dette stoffet. Det har ødelagt mange familier.

Se videoen om Amy nedenfor, og DEL denne advarselen videre med dine venner på Facebook!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Les historien om Maru – hunden som gikk 200 kilometer for å komme hjem

Maru er en utrolig vakker hund av rasen bullmastiff. Dessverre har ikke livet vært like enkelt for den flotte hunden, for etter å ha...

Fant flaskepost på stranden. Innholdet får finneren til å fryse til is

Judi avsluttet arbeidsdagen som hun alltid gjør, med å gå på stranden og rydde og plukke søppel. Men denne dagen, fant hun noe helt...

Bildene av den utsultede elefanten vekker harme

Den 70 år gamle elefanten Tikiiri er en del av en festival på Sri Lanka. Der jobber hun med å frakte festivaldeltakere rundt. Hun...

Kalte datteren feit og stygg. Da så moren rødt

Jade North var i bassenget med datteren sin da to gutter kom bort til datteren og kalte henne feit og stygg. Jades konfrontasjon med...

På parets første date merket hun noe rart – Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

Ekte kjærlighet er noe vi alle drømmer om å finne. Men hva gjør du dersom din utkårede plutselig får en alvorlig sykdom som lenker...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT