Hjem Historier fra livet Tenåringsmamma i dramatisk setefødsel i 33.000 fots høyde

Tenåringsmamma i dramatisk setefødsel i 33.000 fots høyde

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Abigail Amoretti (17) var på vei fra Nicaragua til Miami da vannet gikk. Heldigvis var det to leger om bord på flyet som sikret at den høydramatiske setefødselen i luftrommet over Mexico gikk bra for både mor og barn.

Å ikke rekke frem til fødestuen innen barnet kommer er nok en frykt de aller fleste gravide kvinner har kjent litt på. Så det er ikke vanskelig å se for seg at situasjonen må ha fortonet seg som rimelig skummel for tenåringsmammaen som var gravid i sjuende måned, da fødselen plutselig startet om bord på et fly.

Abigail skulle ifølge den britiske avisa Daily Mail fly fra Augusto C. Sandino internasjonale lufthavn i Managua, Nicaragua til Miami internasjonale lufthavn i USA.

Men ikke lenge etter avgang, gikk Abigail på toalettet. Hun ble fulgt av tanten sin. Hudlegen Raquel Rodríguez hørte Abigail stønne av smerte fra flyets toalett, og sjekket om alt var som det skulle.

Mens flyet var 33 000 fot oppe i luften fikk dem nicaraguanske legen lagt et teppe på gulvet og fikk Abigail til å legge seg ned på gulvet. Babyens navlestreng var allerede på vei ut, men babyen hadde ikke snudd seg før fødselen, og kom med bena først.

– Jenta begynte å presse, jeg ga henne instruksjoner om hvordan hun skulle presse. Siden hun var førstegangsfødende presset hun feil, forteller legen til avisa.

Nok en lege kom til for å hjelpe Rodríguez med den dramatiske setefødselen.

– Da babyen kom ut, var hun helt slapp og cyanotisk. Det vil si hun var lilla etter påkjenningene, sier Rodríguez.

Dr. Raquel Rodríguez holder den premature babyen som hun og to andre leger hjalp til med å føde på et Avianca El Salvador-fly sist torsdag. Hun og en annen lege utførte HLR på jenta i omtrent tre minutter fordi hun ikke hadde vitale tegn da hun ble født.

Den lille jenta ble sittende fast i navlestrengen, og pustet ikke før Rodríguez hadde fått gitt henne hjerte- og lungeredning. Fem minutter etter den dramatiske fødselen var over kunne den lykkelige mammaen holde sin skrikende baby i armene.

Abigail har siden vært innom Facebook og opplyst at både hun og datteren har det bra.

«Tusen takk til alle de menneskene som har bedt og lagt meg og jenta mi i Guds hender, takk Gud, jeg har det bra,» skrev hun. «Jenta er litt svak, men for Gud er ingenting umulig,» sier den nybakte mammaen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com