in

Tennene til 3-år gammel gutt råtnet. Tannlege: Foreldre må slutte å gi barna sine brus!

Alle vet at man ikke har godt av for mye sukker. Det kan føre til en rekke helseproblemer. 

En ting er at man propper sin egen kropp full av sukker, men du bør tenke deg om to ganger før du lager dette om til en vane for barna dine. Barn er lett påvirkelige og blir fort vant til de rutinene du lærer dem, de har ikke selv forutsetninger for å vite hva som er bra for helsen sin og ikke, den oppgaven er det du som forelder har.

Tennene til barn er ekstra sårbare, melketenner er mye svakere og blir lettere skadet enn voksnes tenner. Og selv om barna skal miste disse tennene, så kan en infeksjon i melketenner spre seg videre til kjeven, noe som kan skape problemer for barnet senere i livet.

Tannlege advarer 

Tannlege Robert Beaglehole er bekymret over hvor mange foreldre som gir sukkerholdige drikker til små barn, selv på tåteflasken.

Til Daily Mail forteller han at både han og andre tannleger fjerner tenner på barn så små som 18 måneder på grunn av tannråte.

– Det er ikke uvanlig at man fjerner råtne tenner på barn som fremdeles ammer, sier han.

Hovedårsaken er brus og andre sukkerholdige drikker.

råtne tenner
En to år gammel gutt som jevnlig fikk brus på flaske måtte fjerne seks tenner. Foto: Rob Beaglehole

– Vi får inn mange barn som har skadet tennene fordi de får Pepsi eller Cola på tåteflaskene, sier han til avisen.

Tannlegen mener et av problemene er at produsentene av brus markedsfører seg på en måte som appellerer til barn. Etikettene på flaskene er fargerike og tiltakende.

En av skrekkhistoriene til Robert Beagleholeer den tre år gamle gutten som måtte fjerne alle melketennene sine. Guttens skader var såpass alvorlig at han har gått ut med en oppfordring til alle foreldre.

Denne gutten hadde fått så mye brus at alle tennene hans var råtnet. Beaglehole måtte trekke ut hver eneste tann, det var eneste løsning.

Foto: ROB BEAGLEHOLE

Han oppfordrer nå alle foreldre til å være ekstra varsomme med brus. Faktisk anbefaler han at barn overhodet ikke bør drikke brus, hvorfor skal de egentlig det? De bør bare drikke vann og melk, ifølge tannlegen.

Mange av dere rister nok på hodet og tenker at dette er en selvfølge, men det er dessverre ikke alle foreldre som er like opplyst. Del derfor gjerne informasjonen videre!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Denne jenta ble mobbet for håret sitt – læreren hylles for sin kreative løsning

feilparkering

Butikkansatt var lei feilparkeringer – nå går hevnen hans viralt