Alle vet at man ikke har godt av for mye sukker. Det kan føre til en rekke helseproblemer. 

En ting er at man propper sin egen kropp full av sukker, men du bør tenke deg om to ganger før du lager dette om til en vane for barna dine. Barn et lett påvirkelige og blir fort vant til de rutinene du lærer dem, de har ikke selv forutsetninger for å vite hva som er bra for helsen sin og ikke, den oppgaven er det du som forelder har.

Tennene til barn er ekstra sårbare, melketenner er mye svakere og blir lettere skadet enn voksnes tenner. Og selv om barna skal miste disse tennene, så kan en infeksjon i melketenner spre seg videre til kjeven, noe som kan skape problemer for barnet senere i livet.

Foreldrene til en en tre år gammel gutt i New Zealand tok ikke dette med sukker særlig seriøst. Guttens skader var såpass alvorlig at en tannlege har gått ut med en oppfordring til alle foreldre.

Denne gutten hadde fått så mye brus at alle tennene hans var råtnet. Tannlegen Robert Beaglehole måtte trekke ut hver eneste tann, det var eneste løsning. Beaglehole forteller til littlethings at han på ett år har trukket ut over 60 tenner til barn som har fått for mye brus. Melketennene deres tåler ikke alt sukkeret, de råtner.

Foto: ROB BEAGLEHOLE

Han oppfordrer nå alle foreldre til å være ekstra varsomme med brus. Faktisk anbefaler han at barn overhodet ikke bør drikke brus, hvorfor skal de egentlig det? De bør bare drikke vann og melk, i følge tannlegen.

Mange av dere rister nok på hodet og tenker at dette er en selvfølge, men det er dessverre ikke alle foreldre som er like opplyst. Del derfor gjerne informasjonen videre!

Loading…