onsdag, juni 3, 2020

Thailands nyfødte babyer beskyttes med ansiktsmasker

Mest lest nå

Sliter du med tørre og slitne føtter? Sjekk ut dette geniale trikset

Det er nok ingen overraskelse at føttene våre er svært viktige kroppsdeler, og følgelig også trenger stell og pleie for å fungere optimalt. Sunne...

Thailand iverksetter flere drastiske tiltak for å minimere smittespredningen. Nå tar de i bruk ansiktsmasker på nyfødte babyer for å beskytte både de yngste og samfunnet mot spredning av COVID-19.

«Vi må prioritere helse fremfor frihet,» sier landets statsminister Prayuth Chan-ocha.

Ifølge den offisielle statistikken, har Thailand relativt lave antall smittede og døde. I skrivende stund (13.04.2020) har landet 2579 smittede og 40 døde som følge av viruset.


Landets ledende politikere hevder de lave tallene er et resultat av de strenge lovene som ble innført. De har blant annet innført portforbud og lukket grensene for alle passasjerflyginger.

De yngste blir beskyttet med ansiktsmasker

Bilder fra sykehus i Bangkok viser hvordan nyfødte babyer på rad og rekke ligger bekledd med ansiktsmasker. Maskene er såpass store at de dekker over halve kroppen til barna.

Vi må alle tilpasse oss og oppfylle vårt samfunnsansvar, slik at vi kan komme oss gjennom denne krisen, sier statsminister Prayuth Chan-ocha, ifølge Daily Mail.

Foto: Facebook

Befolkningen får applaus

Thailands helseminister, Anutin Charnavirakul, roser landets befolkning for hvordan de har håndtert denne situasjonen. Det rapporteres om at 70 prosent av landets 69 millioner innbyggere følger alle regler om sosial isolasjon. Dette er ekstremt høye tall i forhold til antall innbyggere. Likevel er helseministeren fremdeles ikke helt fornøyd og håper fortsatt på et enda større samarbeid.

LES OGSÅ: Rikard (28) døde av korona. De hjerteskjærende ordene til lillebror rører sterkt

En studie viser at minst 80 prosent av landets befolkning må overholde reglene om sosial isolasjon for å skyve ned smitten, sa Anutin Charnavirakul til CNBC.

Burde norske sykehus gjennomføre lignende tiltak? La oss gjerne vite i kommentarfeltet på Facebook hva du mener om saken. 

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter