Etter at den mye omtalte dokumentaren «Leaving Neverland» ble sluppet forrige uke, velger flere og flere å boikotte Michael Jackson. Sist ut nå, er TV-programmet «The Simpsons».

NRK sendte dokumentaren forrige søndag, og den ligger nå ute på NRK TVs strømmetjeneste.

I dokumentaren, påstår Wade Robson og James Safechuck at de som barn ble misbrukt av popstjernen. De to ble venner med Michael Jackson da de var syv og ti år gamle.

Har skapt stor debatt

Filmen har skapt stor debatt. Mange mener at Michael Jackson er uskyldig, og at de to mennene som hevder å ha blitt misbrukt, bare er ute etter penger og berømmelse. Mange er også kritisk til at Michael Jackson, som døde for ti år siden, ikke kan forsvare seg mot påstandene som kommer frem.

Men de to mennene mottar også mye støtte. Mange er sinte etter å ha sett dokumentaren, og det har vært nødvendig å sette inn ekstra sikkerhet rundt Michael Jacksons Hollywood-stjerne.

Boikottet av The Simpsons

Flere store medier og produksjoner boikotter nå Michael Jackson. Flere radiostasjoner verden over har sluttet å spille musikken hans. Ifølge den danske nettsiden Dagens DK, har nå også folkene bak animasjonsserien «The Simpsons», besluttet å fjerne et avsnitt der Michael Jackson er med. Det er snakk om scenen «Stark Raving Dad», der Michael Jackson har stemmen til en karakter.

LES OGSÅ
Sjaman Durek Verret med ny avsløring om fortiden sin

«De folkene jeg jobber sammen med, som bruker hele livet sitt på å diskutere vitser, var alle enige i dette», sier produsent James L. Brooks, til Wall Street Journal.

«Det føles som det eneste riktige valget», sier han videre.

James L. Brooks sier han ikke vil gjøre seg til dommer over om Michael Jackson er skyldig eller ikke. Men at det er folk over han som er overbevist om at anklagene som ble lagt  frem mot popkongen i dokumentaren, er riktige.

Her kan du se scenen der Michael Jackson er med:

Hva mener du om reaksjonene på dokumentaren? Tror du Jackson er skyldig i anklagene? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook og si din mening!