fredag, juni 5, 2020

Therese Johaug best igjen – knuste konkurrentene

Mest lest nå

Ravnen løser en «umulig» oppgave

Alexander Taylor forsker på ville fugler. Han fanger dem og trener dem i 3 måneder. Så slipper han dem løs igjen. I klippet under ser...

Vinterens første distanserenn ble en maktdemonstrasjon av Therese Johaug.

Forrige vinter var Johaug suveren. Det var sesongen hvor hun gjorde comeback etter utestengelsen etter dopingdommen. Og hun kom tilbake sterkere enn noensinne.

Hun vant 10 av 11 verdenscuprenn over 10 kilometer og mange er spent på om klarer å følge opp fjorårets sesong på samme måte.


Og lørdag formiddag viste hun at formen ser minst like bra ut denne sesongen. 31-åringen tok sin 54. verdenscupseier – halvminuttet foran Krista Pärmäkoski som kom på andre plass på 10 kilometer klassisk i Ruka.

Etter løpet ble fikk hun spørsmål fra NRK om hun nå er bedre enn noensinne.

– Ja, teknisk sett treffer jeg mye bedre på stakingen, og jeg får ikke den kuppelryggen jeg pleier å få når jeg blir stresset, svarer Johaug.

Svenske skuffet

Før 10 kilometeren i Ruka var det knyttet stor forventning til den svenske yndlingen Frida Karlsson. Men for svensken ble det en enorm nedtur.

Les også: Mener Therese Johaug bør få prestisjefylt ærespris

Hun havnet på ellevte plass. Ett minutt og 10 sekunder bak Johaug.

Therese Johaug er ikke overrasket.

– Det er det jeg har sagt hele tiden. Hun selv og vi skal ikke forvente at hun skal være på pallen hvert eneste renn hun stiller opp i.

– Jeg har selv vært der: Du tror kanskje at når du har fått en medalje i et mesterskap, så er du på det nivået. Slik er det dessverre ikke, sier hun til NRK.

Gratulerer Therese Johaug med nok en enorm prestasjon! Trykk på deleknappen for å gratulere henne du også!

129,790FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter