lørdag, juni 12, 2021

Therese Johaugs revange – avslutter sesongen med hele 12 NM-gull

Mest lest nå

Johaug tok sitt 12. NM-gull på Lygna på lørdag. Dermed har Johaug bare ett eneste tap på distanserenn gjennom hele sesongen.

«Det var veldig bra, jeg er kjempefornøyd med løpet i dag. Det er utrolig moro å avslutte sesongen med to NM-gull her på Lygna», sa Johaug til NRK etter seieren.

Det er ingen tvil om at Therese Johaug har hatt noen tøffe år. Og mange var spent på det etterlengtede comebacket hennes.


Men jenta fra Dalsbygda har gjort kritikerne til skamme.

I sitt livs form

Lørdag tok hun sitt 12. gull, hele 1.32 minutter foran sølvvinner Ingvild Flugstad Østberg. Det var ingen som hadde sjans til å ta igjen Johaug som er i sitt livs form.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Borte bra, hjemme best☀️

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

Dermed har Johaug gått gjennom hele sesongen med bare ett tap på distanserenn. Da tapte hun for Stina Nilsson på 10-kilometeren i Canada forrige helg.

«Det har vært en fantastisk sesong. Det er litt vanskelig å skjønne her og nå. Jeg tror jeg må få litt tid på meg og se hva slags sesong jeg har hatt, og for et comeback det har vært for min del. Jeg hadde ikke drømt om det engang, at det skulle gå så bra som det har gjort», sa Johaug, og benyttet samtidig muligheten til å takke alle som har støtten henne og hjulpet henne i den vanskelige tiden og fram mot toppen.

«Endelig har det vært mye gledestårer rundt omkring. Det gir meg en veldig motivasjon til videre satsing», sa hun videre.

Vanskelig å ta igjen Johaug

Ingvild Flugstad Østberg, som tok sølv, er fornøyd med andreplassen.

«Det blir jo et større og større gap til Therese, men jeg prøver å ikke tenke altfor mye på det, og jeg synes jeg gjorde en veldig bra tremil klassisk og er veldig godt fornøyd», sa hun.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The best view comes after the hardest climb🏔️☀️ #vmseefeld2019

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

Gratulerer så mye Johaug! En fantastisk idrettskvinne som fortjener all mulig hyllest i dag. Trykk gjerne på deleknappen og spre din hyllest av Johaug du også!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter