mandag, september 27, 2021

Therese-saken: Hun må ha blitt tatt av noen hun kjente

Mest lest nå

Therese Johannesen fra Fjell i Drammen forsvant sporløst i 1988. Saken er en av Norges mest omtalte kriminalsaker, og står fortsatt som uoppklart.

I dag er det ikke lenger foreldelsesfrist på de groveste kriminalsakene, som kidnapping og drap. Men det ble innført for noen år siden, og uten tilbakevirkende kraft. Therese-saken ble foreldet i 2013. 

Dersom den eller de som står bak forsvinningen av Therese Johannesen i Drammen kommer frem og tilstår, risikerer de ikke straff. Nettopp derfor har moren Inger-Lise et fornyet håp om at saken endelig kan bli løst.


– Det eneste jeg ber om er å få et svar, å få ro i sjelen. Jeg er forberedt på at svaret kan gi meg et sjokk, at det kanskje er noen jeg vet hvem er, uten at jeg har noen sikker formening om det, sier Inger-Lise ifølge KK til Se og Hør.

9 år gamle Therese Johannessen forsvant sporløst fra nabolaget sitt på Fjell i Drammen den 3. juli i 1988. Hun gikk til en kiosk i nabolaget for å kjøpe godterier. Etter det forsvant hun, og ble aldri funnet. Saken står fremdeles som en uoppklart forsvinningssak. 

I 1998 ble svenske Thomas Quick dømt i saken etter å ha tilstått bortføring og drap av Therese. Seinere trakk han tilståelsen, og dommen er i dag opphevet.

– Jenta mi må ha blitt tatt av noen hun kjente

– Det er i hvert fall én ting jeg er sikker på – og det er at jenta mi må ha blitt tatt av noen hun kjente. Therese var en sjenert og forsiktig jente som aldri pratet med fremmede. Jeg er sikker på at hun ble lokket med av noen hun visste hvem var, sier Inger-Lise.

therese

Hun har alltid hatt et håp om at datteren er i live, og at hun lever sitt liv et sted. Samtidig sier fornuften at hun er død.

–Tankene og følelsene mine har i alle år vekslet mellom håp, tro og fortvilelse. Det er ubeskrivelig hva en forsvinningssak gjør med en hel familie. Therese blir aldri glemt, sier hun.

Glede i fire flotte barnebarn

Etter alt hun har vært gjennom er hun ikke i jobb. Den julidagen har satt begrensninger på livet hun en gang så for seg.

– Det gir ingen mening å si at tiden legger alle sår. Jeg er preget for livet, men har på et vis lært meg å leve med det, slik at det ikke hele tiden preger tankesettet mitt. Selv om alt med Therese ligger latent i hodet mitt, så gjelder det å fokusere på andre ting, sier Inger-Lise.

Lillesøster Elena var seks år da storesøsteren forsvant. Inger-Lise var gravid i 4. måned med Trine. I dag er de to 38 og 32 år gamle, og er etablert med egen familie.

– Det gir mye glede å ha fire flotte barnebarn. Jeg får energi av å være sammen med dem, sier Inger-Lise som håper hun en dag vil få svar på hva som skjedde 3. juli 1988.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
213FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter