in

Thomas Northug om broren: – Tror det var veldig bra at han ble tatt

Petter Northug
Petter Northug på pressekonferansen

Thomas Northug har lenge vært stille om brorens problemer, men nå sier han det går bedre med Petter.

I august kom nyhetsbomben om at Petter Northug var stoppet av politiet etter råkjøring og det var gjort beslag av kokain i skistjernens bopel.  

Rett før jul ble han dømt til sju måneders fengsel og tap av førerretten for alltid for brudd på veitrafikkloven og oppbevaring av kokain og MDMA.


– Jeg synes Petter er mye bedre. Vi har møttes ofte, og han er for eksempel mye mer sosial igjen. Mer pratsom. Og vi koste oss i jula, sier Tomas Northug ifølge Dagbladet til Adresseavisen

Han forteller at ryktene om brorens livsstil begynte å svirre sommeren 2019. På den tiden var broren fraværende og avmeldt.

– Det var slitsomt i august. Men jeg tror det var veldig bra at han ble tatt. At vi får rensket opp i alt. En må huske på at Petter har hatt et veldig spesielt liv, mer spesielt enn mange andre. Han har lagt opp til mye av det selv, men jeg tror ikke alt er selvforskyldt. Han, som er en så profilert person, havner i en rolle over tid hvor han ikke bare er Petter, og det kan være skadelig, mener Tomas Northug.

Det går bedre

Nå trener Petter Northug igjen, og broren Thomas forteller at det går bedre.

I høst kom det meldinger om at Petter Northug igjen skal være motivert for å gå skirenn på et visst nivå. Trolig er det langløp som er mest realistisk for Northug, som er den herreløperen som har flest VM-gull i langrennshistorien.

Petter Northug

Tidligere i høst avslørte han planer om å stille på startstreken som mosjonist i Marcialonga-rennet i Italia, med forbehold om at koronaviruset kan sette en stopper for mosjonsklassen.

Pappa John Northug syntes naturligvis også situasjonen var tøff når det sto på, og har tidligere fortalt hvordan det var å motta beskjeden fra sønnen sin.

– Det var en tøff telefon å få. Jeg hørte på det Petter fortalte, så sa jeg: Kom hjem nå, gutten min. Du er fortsatt velkommen. Jeg var aldri i tvil. Du vet, når det gjelder barna dine, gir du aldri opp, har John Northug tidligere uttalt til Se & Hør.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ny test kan oppdage Alzheimers to tiår før symptomene begynner

Tomine Harket

Tomine Harket fikk korona etter omstridt fest