Hjem Kjendisnytt Thorir Hergeirsson feirer 60 år i dag: – Familien er det aller viktigste

Thorir Hergeirsson feirer 60 år i dag: – Familien er det aller viktigste

Del
X

Thorir Hergeirsson, håndballtreneren som med et mykt smil og en jernvilje har ledet de norske håndballkvinnene til utallige triumfer, feirer i dag sin 60-årsdag.

Hergeirsson, med sitt islandske blod og norske hjerte, har blitt et ikon innenfor kvinnehåndball i Norge. Han tok over roret etter Marit Breivik i 2009, og siden den gang har hans filosofi om hardt arbeid, fellesskap og lagmoral gjort det norske landslaget godt. Som trener har han vært arkitekten bak gull på gull – fra OL-medaljer til Europamesterskapets øverste trappetrinn.

Men hvem er mannen bak merittene? Thorir Hergeirsson er kjent for sin tålmodighet og strategiske innsikt, en trener som ser individet så vel som laget. Han fremstår alltid som rolig. Men at han skulle bli værende i Norge handler om tilfeldigheter. I ett nytt intervju med Her & Nå forteller han:

– Jeg er glad for at jeg takket ja til å trene landslaget, som var en milepæl i sin tid. Det at jeg kom til Norge var også viktig, og tilfeldig – slik livet gjerne er. At jeg også ble værende i Norge, var også en tilfeldighet. Jeg traff kjærligheten i mitt liv, sier han til ukebladet.

Og kjærligheten, det er Kona Kirsten Gaard.

Sammen har de skapt en familie, og den setter Thorgir høyest av alt.

Foto: Thorir Hergeirsson / Facebook

– Det er ingen tvil om at det er familien jeg kjenner på en størst takknemlighet for når jeg ser tilbake. Kone og barn – det er det største man opplever og det aller viktigste. Det kommer foran alle idrettsprestasjoner, sier han til Her & Nå.

Noen store planer for 60-årsdagen har han ikke. Foruten om at det selvfølgelig skal bakes kake! Vi gratulerer så mye med 60-årsdagen og håper kaken smaker! Takk for alt du har gitt til norsk håndball!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com