Forsiden Helse Ti tips for deg med psoriasis

Ti tips for deg med psoriasis

Psoriasis er hudsykdom som medfører flass og skorper fordelt over hele kroppen. De vanligste områdene er imidlertid på knær og albuer, og i hodebunnen. Hva som utløser psoriasis er usikkert, men man vet at sykdommer er kronisk og arvelig.

Psoriasis kan være svært smertefullt, for ikke å snakke om til sjenanse.

Vi har funnet ti gode råd som kan hjelpe deg med å lindre psoriasis.

1. Ta et bad

Det å ta seg et bad kan dempe kløende psoriasis. Vannet bør være kjølig da dette har en lindre effekt på den irriterte huden. Noen tilsetter også oljer i vannet.

2. Smør deg inne med Aloe Vera

Aloe Vera er kjent for sin lindrende effekt på irritert hud. Være seg man er solbrent eller har andre plager. Dessuten virker det kjølende, noe som demper kløe.

3. Tea Tree olje

Tea Tree oljen har mye av den samme effekten som Aloe Vera. Spesielt mot psoriasis i hodebunnen kan det være effektiv, og det finnes flere typer shampoer som inneholder dette.

4. Olivenolje

Hvis man smører olivenolje på de rammede områdene vil dette myke opp huden og gjøre den mindre stiv. Ved psoriasis i hodebunnen kan man med fordel smøre inn hodebunnen med olivenolje før man vasker håret.

LES OGSÅ
Hunder slaktes for å bli festivalmat

5. Fett

Hvis man smører de rammede områdene med vegetabilsk fett og lar det virke over tid, vil det myke opp og virke lindrende på huden.

LES OGSÅ
5 tips til hvordan du effektivt kan fjerne inngrodde hår

6. Kokosolje

Brukes på samme måte som olivenolje. Dessuten lukter det godt.

7. Spis mer fiskeolje

Det er påvist at fiskeoljer som Omega 3 kan virke dempende på psoriasis. Spis mer fisk, eller kompenser med kosttilskudd.

8. Bruk en luftfukter

En luftfukter vil tilføre huden fuktighet slik at den ikke blir tørr og sprekker opp. Spesielt på varme og tørre dager er dette effektiv.

9. Spis gurkemeie

Gurkemeie har antiinflammatoriske egenskaper og vil dermed virke delvis helbredende på psoriasis. Man kan til matlaging med fordel bruke gurkemeie i stedet for karri.

10. Stress ned og spis sunt

Stress kan virke utløsende på psoriasis, så ved å stresse mindre vil man også minimere symptomene. Det hevdes også at å spise mat med lavt innhold av karbohydrater også motvirker psoriasis.

Del gjerne disse tipsene hvis noen du kjenner kunne nyte godt av å vite om dem.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...