søndag, oktober 24, 2021

Tidenes målscorer i engelsk fotball har gått bort

Mest lest nå

Jimmy Greaves gikk bort søndag formiddag.

Tottenham Hotspur bekrefter søndag morgen at klubblegenden Jimmy Greaves (81) har gått bort. Dette melder en rekke medier, blant annet Nettavisen.

Fotballegenden har slitt med helsen etter et alvorlig slag i 2015.


Greaves har fortsatt rekorden som tidenes mestscorende spiller på øverste nivå i engelsk fotball. Han scoret 357 mål gjennom karrieren. Han har også 44 mål på 57 landskamper for England, og dermed er det kun tre landslagsspillere som har produsert flere mål en den tidligere Tottenham-legenden.

Greaves var også i Englands tropp som vant VM i 1966, men ble først nektet VM-medalje fordi han ble skadet allerede i gruppespillet. Først i 2009 ble han tildelt medaljen da FIFA endret på reglene.

Daily Mail skriver at Greaves i løpet av karrieren i Tottenham vant FA-cupen to ganger, og hjalp «Spurs» til European Cup Winners’ Cup i 1962/63-sesongen.

Han etterlater seg kona Irene, fire barn Lynn, Mitzi, Danny og Andrew sammen med 10 barnebarn og oldebarn.

Greaves ble født i Newham, øst i London. Allerede i skolealder ble han oppdaget av talentspeidere fra Chelsea og hadde en lovende karriere som toppscorer på ungdomsnivå, før han i 1957 ble profesjonell spiller.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter