søndag, september 27, 2020

Tidligere ELLE-redaktør Signy Fardal går hardt ut mot bloggere

Mest lest nå

Signy Fardal har sett seg lei på det hun kaller influensernes gateteater ved motevisninger. Hun mener også kvaliteten på bloggernes tolkning av motebildet ikke holder mål.  

«Å være en del av den privilegerte gruppa utvalgte redaktører og influensere som er invitert til å se en visning, er en fantastisk jobb å ha. Men jeg er litt lei det gateteateret med influensere som drar med ti kofferter og skifter 15 ganger hver dag, og som synkroniserer med hverandre hva de skal ha på seg. Man ser at verden vil bedras», sier Signy til Dagbladet.

Ikke like gode som de profesjonelle

Signy sier videre at ELLE, i likhet med andre motemagasiner, er blitt en slags influenser, og at magasinet har mer å tilby enn andre influensere.


 

View this post on Instagram

 

#gatemote 😜

A post shared by Signy Fardal (@signyfardal) on

«Bloggere, som vi kalte det tidligere, har ført til en demokratisering av stylistrollen, og det er spennende. Men kvaliteten på det å tolke motebildet er ikke like god som det profesjonelle teamet til ELLE. Vi velger ting ut ifra hva som er viktig å vise. Influenserne er styrt av personlig stil, og egen lommebok, fordi de er betalt for å vise noe», sier hun.

«Noe bittert»

Se og Hør har snakket med noen av Norges største motebloggere om Signys uttalelser. Anniken Jørgensen (22) slår hardt tilbake:

«Det var jo ganske voldsomt å høre, og noe bittert», sier hun.

«Jeg reiser med én koffert, det har jeg alltid gjort. Gateteater har jeg ikke hørt eller sett. Selv om ELLE kanskje er vant til å dra på fashion-week med flere kofferter og antrekk som de fleste gjør i en slik setting, er dette en rar kommentar fra noen som vet dette godt», sier Anniken videre.

Finnes ikke noe rett eller galt

«Og bloggere har vel all rett til å tolke mote akkurat som de vil. Selv om man jobber i ELLE og genuint interesserer seg for mote, betyr ikke det at disse personene alene verken har rett eller galt. For noe ufornuftig å si til unge jenter», sier bloggeren, og legge til at det høres ut som om Signy har mer erfaring på ELLE, enn som influenser her i Norge.

 

View this post on Instagram

 

Om #temperament #engasjement og livet etter ELLE i #dagbladet i dag😘

A post shared by Signy Fardal (@signyfardal) on

Bloggere trenger ikke være eksperter

Blogger Martine Halvorsen (21) reagerer også på Signys uttalelser.

«Først og fremst så synes jeg alltid at det er litt synd at absolutt alle influensere blir satt i en og samme bås. Noen av oss reiser faktisk på tur med håndbagasje fordi vi verken gidder eller trenger å sjekke inn verken én eller ti kofferter», sier hun til Se og Hør.

Hun sier videre at hun verken kan eller vil måle kompetansen som ELLE sitter på, opp mot de fremste moteinfluenserne.

«Men jeg personlig mener at noe av det som er kult med influensere er at det er personlig. Man trenger ikke være ekspert for å inspirere, og det syntes jeg er kult», sier hun.

Er du enig med Signy? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter