lørdag, april 4, 2020

Tidligere fengslet teleevangelist saksøkes av Missouri for å selge falsk Korona-kur

Mest lest nå

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Under en sending på den kristne kanalen The Jim Bakker Show,  viste teleevangelisten Jim Bakker frem en flaske med væske, og hevdet at innholdet kunne kurere Koronaviruset.

Nå saksøkses teleevangelisten av delstaten Missouri, for å spre feilinformasjon om produktet, skriver National Public Radio (NPR).

– Influensaen som sprer seg rundt om kloden.. Du sier at [produktet] kan være effektivt mot spredningen av viruset?, spurte Jim Bakker den såkalte «naturlige helseeksperten» Sherill Sellman.

– Vel, det har ikke blitt testet på denne arten av Koronavirus, men det har blitt testet på andre arter av Koronavirus og har eliminert viruset i løpet av 12 timer, sa Sellman.

– Totalt eliminert det. Drept det. Deaktivert det, la hun til.

Produktet kalles for «Silver Solution» og består av vann og en rekke andre mineraler. Produktet består også av sølv. «Helseeksperten» hevder at sølvet ikke bare «kurerer» COVID-19, men også infeksjonssykdommene SARS og HIV. SARS har lignende symptomer som COVID-19, og tilhører sykdomsgruppen Korona (SARS-Cov).

På tirsdag i forrige uke, ble Jim Bakker og hans produksjonsteam saksøkt av delstaten Missouri for å reklamere for produktet og andre relaterte produkter som hevdes er en kur for Koronaviruset. Å selge falske «behandlinger» for Koronaviruset bryter både statlig og føderal lov.

Jim Bakker har vært i søkelyset tidligere for å ha seksuelt overgrepet seg på en kvinne i 1987. Da ble kvinnen utbetalt $279,000 (cirka 7 millioner norske kroner idag). Han ble også arrestert i 1990 for en innviklet bedrageri-skandale. Han ble fengslet i i 1991 og slapp ut i 1994.

Lignende produkter selges også av andre

Lignende «kurer» er det flere som prøver å selge, ifølge NYTimes. Deriblant Info Wars-profilen Alex Jones.

Riksadvokat i New York, Letita James sendte et «cease-and-desist»-brev på torsdag angående «korona-behandlingen». I brevet uttrykker hun ekstrem bekymring angående Jones sine produkter. Jones hevder at produktene sine, som består av blant annet tannkremer, diett-supplementer og kremer, kan hindre spredningen og kurere sykdommen COVID-19.

Bilde av Alex Jones @ Youtube
Bilde av Alex Jones @ Youtube

Jones har vært i søkelyset tidligere for å spre konspirasjonsteorier om skoleskytingen på Columbine og terrorangrepet 11. september. Han har hevdet at staten har stått bak slike angrep. I ettertid har han trukket tilbake disse påstandene.

Det amerikanske legemiddeldepartementet og det nasjonale helseinstituttet rapporterer at det er ingen alternative behandlingsmidler som kan hindre eller kurere sykdommen. Det jobbes nå på spreng for å finne en kur eller vaksine mot viruset som har smittet cirka 211,000 personer, og ført til nesten 9,000 dødsfall. Så langt ser det ut som at Australske forskere har gjort et stort gjennombrudd, men det er fortsatt usikkert om denne kuren vil virke.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...