Hjem Nyheter Tidligere kommuneoverlege i Trøndelag siktet i 34 voldtektsaker

Tidligere kommuneoverlege i Trøndelag siktet i 34 voldtektsaker

Trøndelag politidistrikt melder at de utvider siktelse av en tidligere kommuneoverlege.

På bakgrunn av det som er fremkommet i etterforskningen så langt, har påtalemyndigheten funnet grunn til å utvide siktelsen mot en tidligere kommuneoverlege til voldtekt i 34 saker. Det fremkommer av en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt.

Det var i august 2022 politiet startet etterforskning av kommuneoverlegen, etter å ha blitt varslet av Statens helsetilsyn om mulige straffbare forhold.

Den siktede har ikke erkjent straffeskyld.

Politiet jobber med en omfattende etterforskning av saken. Per nå er det 89 personer med status som fornærmet som har forklart seg for politiet.

– På bakgrunn av det som er fremkommet i etterforskningen så langt, har påtalemyndigheten funnet grunn til å utvide siktelsen mot tidligere kommuneoverlege til voldtekt i 34 saker, sier Eivind Guldseth som er politifaglig etterforskningsleder i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Den utvidede siktelsen omfatter 34 forhold hvor siktede skal ha hatt seksuell omgang med pasienter som politiet mener har vært ute av stand til å motsette seg handlingen.

Den seksuelle omgangen har vært masturbasjon eller bevegelser på en masturbasjonslignende måte i strid med straffelovens paragraf 292, jamfør paragraf 291 om voldtekt.

Politiet opplyser at det fremdeles gjenstår en god del etterforskning i saken og påtalemyndigheten vil vurdere fortløpende om siktelsen skal ytterligere utvides.

Ifølge VG er den siktede tidligere kommuneoverlege i Frosta, og kommunen opplyste i januar at han er sagt opp.

Mannens forsvarer, advokat Erlend Nilsen, sier at han har gjennomgått den nye siktelsen med sin klient.

– Status er fortsatt den samme. Han nekter straffskyld og er ikke blitt avhørt om enkeltsaker i siktelsen ennå, sier Nilsen ifølge VG til NTB.

Forsvareren legger til at mannen er villig til å avgi forklaring, men sier han da må få tilgang til journaler. Det har han ifølge avisa ikke fått.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com