Forsiden Nyttig Visste du hvor nyttig Tigerbalsam kan være? Her er 14 smarte bruksområder

Visste du hvor nyttig Tigerbalsam kan være? Her er 14 smarte bruksområder

De fleste av oss har vel på et eller annet tidspunkt vært i kontakt med Tigerbalsam.

Dette vidundermiddelet som første gang så dagens lys i Singapore for godt over hundre år siden. Selv om navnet tilsier det, har det aldri vært brukt tiger i balsamen, men det gjør den ikke mindre effektiv av den grunn.

Tigerbalsam er i grove trekk en tykk salve basert på vaselin, men som inneholder en lang rekke lindrende og helbredende ingredienser. Blant annet kamfer og mentol, noe som også gir den sin karakteristiske lukt og aroma.

Siden tigerbalsamen kom på markedet har den fått et stadig større og bredere bruksområde. Her er noen av de mest kjente:

1. Mot ledd- og muskelsmerter

Dette er nok det bruksområdet vi kjenner best. Tigerbalsam smøres på de ømme områdene, og vips, man er tilnærmet god som ny igjen.

2. Mot tett nese

På grunn av det høye innholdet av mentol kan man med fordel smøre litt tigerbalsam under nesen og hver gang man puster renses nesen. Et lite obs – ikke smør mentol inni nesen. Det svir.

3. Mot ubehag i mage

Er man litt ubehagelig i mageregionen kan man smøre tigerbalsam rundt navlen. Dette stimulerer blodomløpet og motvirker ubehaget.

4. Mot kvalme og reisesyke

Smøres i et tynt lag under nesen slik at dampen stimulerer sanseorganene og dermed demper kvalme og reisesyke.

5. Mot verkende føtter

Har man gått eller stått mye, og føttene verker, kan man smøre dem inn med tigerbalsam. Det hjelper på blodsirkulasjonen og demper hevelsene.

6. Mot kalde føtter

Som ved punkt 5. stimuleres blodomløpet i føttene, og de får tilbake varmen. Dessuten hjelper det mot fotsvette.

7. Mot dårlig kroppslukt

Lukten av mentol motvirker dårlig kroppslukt. Vær imidlertid oppmerksom på det er ikke alle steder det er like behagelig å smøre tigerbalsam på. Skrittet er et slikt sted.

LES OGSÅ
Slik skal sushien egentlig spises - de fleste gjør det helt feil
LES OGSÅ
Slik skal sushien egentlig spises - de fleste gjør det helt feil

8. Mot dårlig lukt på tøy

Sett en liten skål med tigerbalsam inn i skapet sammen med tøyet over natten, og vips, vond lukt er en saga blott. De eteriske oljene vil ta livet av de dårlige bakteriene som danner vond lukt, og mentol og kamfer tilfører en frisk aroma.

9. Mot insektbitt

Er du bitt av insekter kan du med fordel smøre på litt tigerbalsam. Det demper kløe og virker lindrende.

10. Holder insektene unna

Hvis du ikke allerede er blitt bitt av insekter, kan du likevel smøre deg inn med litt tigerbalsam da den sterke lukten vil bidra til å holde insektene på avstand. Er man flere kan man sette en åpen boks enten i teltet eller på campingbordet og det vil ha samme effekt som myggspiral.

11. Mot hodepine

Smør litt tigerbalsam i tinningen og hodepinen lindres betraktelig, om ikke den forsvinner helt. Vær imidlertid forsiktig så du ikke får tigerbalsam i øynene. Det er svært smertefullt.

12. Mot skadedyr

Har du problemer med skadedyr? Smør litt tigerbalsam på de områdene det forekommer, og i de fleste tilfellene vil skadedyrene forsvinne.

13. Fjerner maling fra hendene

Har du fått maling på hendene kan du med fordel smøre dem inn med tigerbalsam før du vasker dem. La gjerne balsamen virke litt, så løser den bedre.

14. Mot sår hals

Ta litt tigerbalsam på fingertuppene og smør halsen forsiktig. Dette er ikke alltid like enkelt, og bør utføres varsomt.

Det finnes utallige andre bruksområder også, men del gjerne disse fjorten slik at flest mulig får vite om dem.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet