Forsiden Historier fra livet Til alle menn med kone med angst; hun er ikke ødelagt

Til alle menn med kone med angst; hun er ikke ødelagt

«Kan hende hun har fortalt deg hun er engstelig, mens du satt ved siden av henne og holdt henne i hånden hos legen, mens tårene trillet nedover kinnene hennes. Kan hende du har sett henne bli sint og eksplodere, undrende hvor alt raseriet kom fra, eller kan hende du har sett henne sitte stille og stirre tomt ut i luften – med panikk i blikket.

Kan hende du har gjettet det, eller hun har fortalt deg det. Uansett er det noe du bør vite.

Reklame

Angst er ikke noe som arter seg likt hos alle, og det er ikke alltid like enkelt å oppdage. Det kan hende du føler hun er sur på deg, men det kan være angsten som gjør det. Kanskje du tror hun er sint på deg, men det er angsten som gjør det. Du føler det som om hun ikke hygger seg når dere går ut sammen, men det er ikke din feil – det er angsten.

mann og kone
Foto: Pixabay

Du vet de gangene hun spør deg om hva du tenker på, og du svarer «ingenting»? Hun forstår det ikke, fordi hun aldri tenker på «ingenting». Tankene hennes raser gjennom hodet som et tog på full fart gjennom hjernen – om og om igjen. Det er derfor hun alltid er så utmattet.

Hun har ikke en dag uten tanker. Hun tenker på alt, og som regel de verst mulige tankene. Hun tror at når hun forlater huset vil noe skje. Kidnapping, død, fall, biler ut av kontroll. Derfor tør hun nesten ikke bevege seg utenfor døren. Alt kan gå galt. Selv om intensjonen er god.

Men det er ikke så enkelt. Derfor vil hun heller være hjemme alene, men likevel bombardere deg med tekstmeldinger om hva hun gjør, hvor hun er og hvorfor. Hun føler seg hjelpeløs, og du kan ikke gjøre noe med det. Men likevel må hun dele det med deg. Hele tiden. Hvis ikke vil hodet hennes eksplodere i panikk.

Noen ganger undrer hun seg hvorfor du fortsatt holder ut med henne, og hadde du visst hun hadde angst, ville du da fortsatt bli? Eller ville du angre? Ville du ønske du var sammen med noen andre, som ikke hadde denne belastningen hengende rundt halsen?

Jeg vil at du skal se hvor tungt det kan være å se den du elsker lide under presset, men vær aldri i tvil om at hun ser deg. Aldri tvil på at hun tenker på deg og er bekymret for deg. Hun får til og med angst på grunn av deg. Hun vet det ikke er din feil og hun vet du vil hjelpe henne, men du kan ikke. Hun er ikke ødelagt.

Det du kan gjøre for henne, er å avlaste. Når du ser det blir for mye for henne, hjelp henne, vær der for henne. Enten det er for mange mennesker eller sengetid, middag, se det og hjelp henne. Hold henne i hånden og fortell at du er der sammen med henne. Gjør det med henne, sett dere ned sammen, pust.

LES OGSÅ
Da de kom hjem fra Disneyland, kastet den fem år gamle datteren opp. 20 timer senere, var hun død

holder hender
Foto: Pixabay

Ser du henne slite med avtaler, gjør dem om for henne, oppmuntre henne til å ta det rolig. For mye er for mye for henne, selv om intensjonen er god. Ikke la henne føle seg dårlig fordi hun ikke kan holde en avtale. Fortell henne at det er greit. Ser du henne kjempe, ta barna med ut så hun får ro. La henne få tid til seg selv. Slappe av.

Er barna våkne om natten, stå opp og hjelp henne. Ta over, la henne sove. Angst er verre hvis man ikke får nok søvn. Be henne legge seg igjen. Dette tar du deg av.

Noen ganger vil ikke svaret være like opplagt. Noen ganger vil hun ikke fortelle deg hva hun trenger, så være tålmodig med henne. Hun vil likevel føle din kjærlighet til henne.

Hverken du eller henne vil ha nytte av hvis du blir frustrert. Det vil bare bli verre, og begge vil ha det dårlig. Hun vil ikke la angsten få makt over forholdet deres, og er du tålmodig ser hun du vil det samme.

Angst er ødeleggende for henne. Den er. Hun skulle ønske hun var fri. Ha følelsen av frihet og ikke av å være i fengsel på grunn av denne forferdelige lidelsen. Fri for stemmene som hele tiden påpeker hennes usikkerhet. Fri.

mann og kone
Foto: Pixabay

Ikke alle dager er like ille, og disse dagene burde feires. Men også feire henne når hun har dårlige dager. Fordi hun trenger det.

Hun setter pris på deg, hun elsker deg. Hun er sårbar og redd, men hun velger å dele sine dypeste sorger med deg. Arrene i hjertet, og hun visste den dagen hun møtte deg at du var den eneste rette for henne. Den eneste som skulle få se hennes svakheter. Hun vil alltid elske deg, av hele sitt hjerte, og du vet det. Fordi hun allerede har vist deg sine fordeler og bakdeler. Og du må være lojal mot henne. For alltid. Alt du trenger å gjøre er å ta henne i hånden og fortelle henne at du er her for henne. Alltid!

Jeg elsker deg

En kone, en kvinne og en mor, med angst.”

Disse viktige og tankefulle ordene er opprinnelig skrevet Laura Mazza og originalt publisert på Mum on the Run. Del gjerne artikkelen, flere mennesker kan trenge å lese dette! 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT