in ,

Politiet fant ikke forsvunnet mann i skogen – Men så kom politihunden Sacko. Nå hylles hunden

Det er i et innlegg på sin egen Facebookside politiet i Dalarna i Sverige nå forteller historien om politihunden Sacko og hvilken uvurderlig innsats den gjorde under en leteaksjon forleden.

Politiet hadde lett etter en mann i skogen i over fem timer uten resultat, men det vær før politihunden kom til stedet. Han brukte ikke lang tid på å finne den savnede mannen, og nå hylles han på sosiale medier for innsatsen.


Politihunden Sacko. Foto: Facebook

I følge politiet hadde den savnede mannen gått ut på sin daglige spasertur, men da han ikke kom hjem som han pleide ble konen urolig og kontaktet politiet som umiddelbart satte i gang en leteaksjon.

«Etter cirka fem timer søker politihunden Sacko gjennom et større skogsparti. Når han og hundeføreren går på en sti, får Sacko ferten av noe i skogen og markerer. En stykke inne i skogen ligger mannen som har falt og skadet seg», skriver politiet i innlegget.

Den skadde ble umiddelbart tatt hånd om og brakt til sykehus. Nå hylles politihunden i kommentarfeltet.

«Bra jobbet, alle involverte» skriver politiet i Dalarna om hendelsen.

Det er ikke første gangen en politihund er med i en leteaksjon. I oktober 2017 ble politihunden Attack utnevnt til årets politihund etter å ha funnet en seks år gammel pike som adde gått seg bort i Blacksås naturreservat utenför Hudiksvall.

Piken hadde vært savnet i 13 timer da Attack fant henne i god behold.

Tidligere gikk også politiet i Borås ut og fortalte at hunden GW var deres nye «medarbeider», og at han skal trenes opp til å bli politihund. En utdannelse som tar to år å fullføre.

LES OGSÅ: Tøffe politifolk sliter med å holde tårene tilbake under begravelsen til politihunden Nicky

Det finnes drøyt 400 politihunder i Sverige i dag, hvor cirka 70% er av rasen schäferhund.

Politiet i Norge benytter seg også flittig av politihunder i sitt arbeide, noe som er til stor gavn for allmennheten. De er til uvurderlig hjelp når menneskelige sanser ikke strekker til, samtidig som de er et hyggelig innslag i samfunnet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hun motet seg opp og gikk i bikini for første gang på lenge – dagen hennes ble dessverre ødelagt

Babymatprodusenten kåret Lucas til årets baby – Smilet hans har smeltet mennesker over hele kloden