Hjem Nostalgi Tilbakeblikk: Kurt Nilsen og Helene Bøksle i Oslo domkirke – Gje Meg Handa Di, Ven

Tilbakeblikk: Kurt Nilsen og Helene Bøksle i Oslo domkirke – Gje Meg Handa Di, Ven

30. juli 2011 samlet flere norske artister seg til minnekonsert i Oslo Domkirke for å minnes og hedre de som mistet livet i terrorangrepene 22. juli.

Kurt Nilsen og Helene Bøksle kommer nok alltid til å huskes for sin umåtelig vakre fremføring av sitt bidrag.

Sondre Bratland ga ut «Gje meg handa di, ven» i 1988. Melodien er hentet fra den irske folkesangen «Down by the Salley Gardens» og det var nettopp denne låta Nilsen og Bøksle fremførte under minnekonserten i 2011.

Noe av det sterkeste

Låta berørte oss alle. Den sterke bakgrunnen, ordene i sangen og fremføringen var helt spesielt, og gjorde også inntrykk på artistene.

– Det er noe av det sterkeste jeg har gjort. Det var en helt spesiell stemning og en veldig sterk opplevelse å stå der sammen med så mange forskjellige artister fra så mange sjangere, som var forent i å stå og gi all energi og støtte til de pårørende og ofrene, sa Bøksle den gang til Dagbladet.

Hun beskrev også stemningen i rommet som helt spesiell.

Det var en stemning i det rommet som gjorde at beina mine skalv, men samtidig var man så til stede. Jeg er veldig glad for at jeg fikk lov til å være med å bidra.

Låta har blitt spilt nesten en million ganger på Youtube og fremdeles, 10 år senere, berører den alle som hører den. Du kan høre låta og minnes dagen i klippet nedenfor:

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com