torsdag, februar 27, 2020
Nyheter Tilbakekaller smekker på grunn av kvelningsfare

Tilbakekaller smekker på grunn av kvelningsfare

-

Har du kjøpt smekken MATVRÅ på Ikea? Da må du i så fall slutte å bruke den, og kontakte Ikea for å få tilbake pengene dine.

Ikea oppfordrer nå alle kunder som har kjøpt smekken, MATVRÅ blå/rød 2 stk., til å ta kontakt for  å få refusjon eller tilsvarende produkt.

«IKEA tar produktsikkerhet svært alvorlig. Alle produktene våre er grundig testet og overholder gjeldende lover og sikkerhetsstandarder. Til tross for dette har vi fått rapporter om at knappen på MATVRÅ kan løsne og dermed utgjøre en kvelningsfare», opplyser Ikea i en pressemelding mandag morgen.

Foto: Ikea

Knappen kan løsne

«Vi har fått vite at knappen kan løsne hvis barnet drar i den», sier Emelie Knoester, Business Area Manager ved Ikea of Sweden til Dagbladet.

«Sikkerheten til kundene har høyeste prioritet hos Ikea, og som forebyggende tiltak velger vi derfor å tilbakekalle barnesmekken MATVRÅ, blå/rød 2 stk. Smekkene MATVRÅ frukt/grønnsaksmønster grønn/gul er trygge å bruke, da de har en annen design og er laget i et annet materiale», sier hun videre.

Solgt over 2.500 smekker

Troels Normann Mathisen er kommunikasjonsrådgiver ved Ikea. Han forteller til Dagbladet at Ikea har solgt 2.527 av disse smekkene i Norge.

«De hadde vært i salg i få dager da det ble oppdaget. De ble etter kort tid trukket fra markedet», sier han.

LES OGSÅ: Slik redder du barnet ditt fra kvelning

Smekkene kom i salg i august, og ble fjernet fra butikkene 13. september.

Trenger ikke kvittering

«Det har å gjøre med at denne knappen kan falle av. Vi startet først med å undersøke produktet da vi fikk tilbakemelding. Vi stoppet dermed salget så fort vi fikk mulighet til det. Nå ønsker vi å få folk til å slutte å bruke produktet», sier Mathisen.

Har du kjøpt denne smekken hos Ikea, trenger du ikke kvittering for å få pengene tilbake. Ei heller hvis du ønsker å få et tilsvarende produkt.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...