Forsiden Nyheter Tilda (2) ble kvalt i "dødsfelle" i barnehagen - nå advarer moren...

Tilda (2) ble kvalt i «dødsfelle» i barnehagen – nå advarer moren andre småbarnsforeldre

Da Tilde (2) lekte i barnehagen utbrøt det ful panikk blant de ansatte da de oppdaget at hun satt fast i det som omtales som en «dødsfelle» for små barn, nemlig snørene til persiennen. 

Toåringens mamma, Carola, forteller til Expressen at jenta ble bevisstløs.

– Jeg fikk vite at Tilda ble funnet livløs og blå i ansiktet, sier hun til avisen.

En pedagog fant henne bevisstløs med snøret til persiennen rundt halsen. I følge Expressen var det et av de andre barna i barnehagen som gjorde pedagogen oppmerksom på at jenta satt fast i snøret.

– Jeg var jobb da jeg fikk en telefon samboeren min. Han var helt oppkavet og gråt. Han sa «du må komme til barnehagen nå, ambulansen er der, Tilda er kvalt», sier Carola som ikke ønsker å gå ut med familiens etternavn.

Man kan tydelig se merkene på toåringens hals. Foto: Privat

Carola dro i all hast mot barnehagen. Hun var i den grusomme uviten at hun ikke viste om datteren levde eller var død.

– Jeg har veldig vage minner fra alt det der. Jeg fikk panikk og forsøkte å finne jakken min. En kollega hørte heldigvis at det var alvorlig og kjørte meg i sin bil. Jeg visste ikke om min datter var død eller skadet. Det var fullstendig panikk, forteller Carola til Expressen.

LES OGSÅ
Nå skal flere av fotoboksene på norske veier bort

Før hun kom frem til barnehagen fikk hun snakke med helsepersonell fra ambulansen som kunne berolige henne med at datteren pustet og var på vei til sykehuset.

LES OGSÅ
1 av 10 kunder plukker flere bær i jordbærkurven sin eller prøvesmaker i butikken

Det kunne endte mye verre for Tilda. Foto: Privat

Ønsker å advare andre foreldre 

Carola ønsker ikke å legge noe skyld på de ansatte i barnehagen. Hun mener at noe slikt kunne skjedd hvor som helst.

Nå ønsker hun å advare andre foreldre, og ser helst at man ikke bruker persienner hvor barn ofte oppholder seg.

– Det blir så lett en dødsfelle. Jeg og samboeren min kjenner at det er utrolig viktig som foreldre å ta en kikk i barnehagene og forsikre seg om at de ikke har løse snører som henger ned ved persiennene, sier hun til Expressen.

Barnehagen til Tilda vil nå erstatte alle persienner med rullegardiner.

Denne saken kunne endt så mye verre. Heldigvis gikk det bra, Tilda og moren slapp med skrekken. Men oppfordringen hennes kan være livsviktig; sjekk både hjemmet ditt og eventuelt barnehagen om det henger løse snører fra persiennene, de kan være en dødsfelle for små barn! 

Hjelp oss å spre advarselen ved å trykke på deleknappen, takk. 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet