torsdag, mai 28, 2020

Tillitsvalgt ved OUS: – Derfor er sykepleiere redde for å gå på jobb

Mest lest nå

Nå slår tillitsvalgt og verneombud ved Oslo Universitetssykehus alarm. De ansatte er bekymret for egen helse, og for at de kan ta med smitte hjem. Mye av årsaken, er dårlig smittevernutstyr.

– Det er mange som er redde for å gå på jobb. Det er vi som står nærmest pasientene, og det gjør vi med fryktelig dårlig utstyr, sier tillitsvalgt for Norsk sykepleierforbund (NSF) og Nevrointensiv avdeling på Ullevål sykehus, Linda Edvardsen, til VG.

– Vi har ansatte som sitter hjemme på kveldene og lager egne visir, for at det skal føles trygt å gå på jobb. For selv med vanlige masker og vernebriller kan det komme dråpesmitte på kinnet og halsen, sier hun videre.


Tør ikke ta pauser

Sykepleierne har mange ganger fått høre at det manko på utstyr. Det gjør, ifølge tillitsvalgte, at mange vegrer seg for å ta pauser og gå på do. For hver gang de går ut av avdelingen, for å spise, drikke eller gå på do, må sykepleierne ta på seg nytt smittevernsutstyr og nye åndedrettsmasker.

– Ingen har lyst til å ta mer enn en pause i løpet av en hel vakt fordi vi ikke vet hvor mye utstyr sykehuset faktisk har og når vi vil få tilsendt mer, sier Elisabeth da Silva Øvregard, vara verneombud på Nevrointensiv avdeling på OUS.

– Du går i en lang plastuniform, som er kjempevarm. Man svetter, og tør ikke drikke, fordi det er vanskelig å ta dopauser. De som jobber der inne kommer ut etter en vakt, gjennomvåte av svette og fullstendig dehydrert. Jeg fikk høre at et par stykker hadde blødd neseblod inne i maskene, sier Linda Edvardsen.

Prøver å holde stemningen oppe

Linda forteller at sykepleierne som er på jobb prøver å holde stemningen oppe, men at det er mye frustrasjon.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Takk <3

Et innlegg delt av Sosialnytt (@sosialnytt.no)

– Det er hyggelig at hele Norge klapper for oss, men det gjør dessverre ikke at vi føler oss noe tryggere på jobb. Folk føler seg utrygge, og da er det vårt ansvar som tillitsvalgt og verneombud å si ifra, sier hun.

Nå viser vi vår støtte til sykepleiere over hele landet. Det burde vært helt unødvendig at de gikk på jobb med for dårlig smittevernutstyr, men allikevel står de på og gjør sitt beste for pasientene! Trykk på deleknappen for å hylle dem du også!

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter