Hjem Nyheter Sjokkerende avsløring i Lørenskogsaken: Ansatt i Statens vegvesen er tiltalt

Sjokkerende avsløring i Lørenskogsaken: Ansatt i Statens vegvesen er tiltalt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En ansatt i Statens vegvesen er tiltalt for å ha oppgitt uriktig informasjon om Tom Hagens kjøremønster, samme dag som kona forsvant.

Det er TV 2 som melder at en ansatt i Vegvesenet sa til politiet at Tom Hagen hadde kjørt 89 kilometer den dagen kona hans, Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Det er nå tatt ut tiltale mot mannen, som beskyldes for å bare ha funnet på dette.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt på Lørenskog den 31. oktober 2018. Da Tom Hagen ikke fikk tak i sin jevngamle ektefelle, den da 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, på telefonen dro han hjem for å sjekke. Da han kom hjem fant har huset tomt, og et trusselbrev på gebrokkent norsk hvor det blant annet var fremsatt et krav om løsepenger på ni millioner euro i kryptovaluta.

Hva som har skjedd er fortsatt et mysterium. Teoriene har florert. Det hele startet som en kidnappingssak. Etter hvert dreide saken. Den 28. april 2020 pågrep politiet Tom Hagen. Hans kone hadde da vært savnet i halvannet år. Han er nå løslatt, men fortsatt siktet for drap på ektefellen, noe hans forsvarer, Svein Holden, stiller seg kritisk til. To andre menn er også siktet i saken. De tre siktede nekter straffskyld.

Selv om politiet først behandlet dette som en kidnappingssak, ville politiet likevel sjekke om det Hagen forklarte stemte. En ansatt i Statens vegvesen sin undersøkelsesgruppe fikk i oppdrag å hente ut tekniske data fra bilen.Ved hjelp av et avlesningsverktøy mente den ansatte i Vegvesenet å kunne slå fast at bilen hadde tilbakelagt en distanse på 89 kilometer på forsvinningsdagen. Hagen har forklart at han kun hadde kjørt til og fra jobb, og deretter den korte turen til Shell for å møte politiet. Det tilsvarer en distanse på 10–12 kilometer.

Den ansatte i Vegvesenet fulgte så opp med en korrigert rapport en måned etter, der han nok en gang slo fast at Hagens bil hadde kjørt 89 km.

Mannen er nå tiltalt: Av tiltalen, som først ble omtalt av TV 2, fremgår det at mannen slett ikke hadde mulighet til å vite hvor langt Hagens Citroën Picasso hadde blitt kjørt den aktuelle dagen.

Det er ikke kjent hva som er hans eventuelle motiv for å manipulere kjøretøydataene, og advokaten hans ønsker ikke å kommentere saken.

Øst politidistrikt ønsker heller ikke å si noe om hvilken betydning feilinformasjonen har hatt i etterforskningen.

LES OGSÅ:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com