Tim er den eneste restauranteieren i USA med Downs syndrom. Nå stenger han ned, men grunnen er god!

1152

Har du noen gang tenkt over hvorfor man bruker uttrykkene «nedsatt funksjonsevne» eller «handikappet»?

Disse ordene tilsier at personen bak ordet ikke fungerer normalt eller har en form for svekkelse. Slik ord skaper lett fordommer. For hvem vet vel egentlig hva en person med «nedsatt funksjonsevne» ikke klarer å gjennomføre? Det må jo være den personen selv. Men slike ord kan også bli et stempel som bæreren av ordet tar inn over seg. Det kan tenkes at en handikappet person fort kan lure seg selv med å tenke nettopp at, «nei, jeg er handikappet jeg…dette klarer jeg ikke.»

Heldigvis er det personer som omtales under disse kategoriene som hver eneste dag motbeviser handikappet. Personer med nedsatt funksjonsevne eller handikap kan fungere like godt eller bedre enn mennesker som ikke har disse stemplene.

Tim fra Albuquerque er et eksempel på det. Han er den eneste restauranteieren i hele USA som har Downs syndrom. Han har hatt denne jobben i 5 år og drevet restauranten på ypperlig vis. Derfor kom det som et sjokk på de ansatte og restaurantens gjester når Tim meddelte at han skulle stenge restauranten. Men Tim hadde en god grunn.

Han hadde nemlig truffet sin livs kjærlighet, Tiffani, og har aldri vært lykkeligere. Nå skal han flytte til Denver som ligger nesten 70 mil fra Albuquerque. Paret skal gifte seg og vil ikke bo fra hverandre.

«Når jeg ser inn i hennes øyne ser jeg kjærlighet. Jeg ser lykke. Og jeg ser en lys fremtid», sier Tim til CBS.

Tim gråter fremdeles når han tenker på at han skal stenge ned restauranten sin, men han ser også muligheter. Han planlegger nemlig å åpne en ny restaurant i Denver. Han blir da ikke bare den eneste restauranteieren i landet med Downs syndrom, men også den første som har åpnet to restauranter.

Tim er en virkelig inspirasjon for oss alle. Han viser at uansett hvilke merkelapp du har på deg, om der er «nedsatt funksjonsevne» eller «handikap» så har du ALLE muligheter for å lykkes i livet. Se klippet og del historien med noen som trenger en påminnelse om det!

SISTE NYTT

Advertisements