søndag, desember 5, 2021

Tina Jørgensens mor om pågripelsen av mistenkt drapsmann

Mest lest nå

Torunn Austdal Rasmussen er mor til Tina Jørgensen som ble funnet drept for 21 år siden. Nå mistenker politiet at de har tatt mannen som drepte datteren hennes. 

Tidligere i høst ble det kjent at politiet den 1. september hadde pågrepet en 50 år gammel mann, som er siktet for drap på den 17 år gamle Birgitte Tengs. Mannen er også mistenkt for å ha drept 21 år gamle Tina Jørgensen i Stavanger i år 2000.

– Du får sjokk. Jeg ble uvel, og jeg var helt alene. Så jeg gikk jo rundt for meg selv her, og tenkte «guri, hvordan skal jeg reagere på denne meldingen?», sier Torunn Austdal Rasmussen, Tina Jørgensens mor, til VG og Krimpodden. 


10 oktober 1979 ble du født❤️24 september 2000 ble du brutalt drept, 2 merkedager som har brent seg inn i mitt hjerte❤️jeg savner deg så det gjør vondt❤️ Gratulerer med dagen Tina❤️🌹

Posted by Torunn Austdal Rasmussen on Sunday, October 10, 2021

Rasmussen forteller om hyppige mareritt og våkenetter etter at mannen i 50-årene ble mistenkt for drapet på datteren. 

Mannen nekter straffskyld i begge sakene, men er fortsatt fengslet. 

Tina Jørgensen forsvant natt til 24. september 2000 i Stavanger. 21-åringen ble funnet drept i en kum ved Bore kirke på Jæren etter én måned. 

– Jeg ringte og ringte henne, og telefonen var jo død. Så jeg kjente nok tidlig at det var noe galt, men jeg var overbevist om at noen hadde kidnappet henne. Jeg trodde faktisk ikke at hun var drept, sier Rasmussen til VG

Men fem uker senere ble Tina funnet, brutalt drept og dumpet nedi en kum. At hun ble hevet ned i en kum synes moren er det mest makabre. 

– Det er helt ubegripelig. Jeg synes det er så stygt. Det er en så nedverdigende måte å avslutte et liv på, sier hun til avisa. 

DNA destruert

Innledningsvis i etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen ble det gjort DNA-undersøkelser av materiale som senere ble destruert. 

– Det er noe av det jeg er mest bitter på. Jeg skjønner ikke at det går an å hive noe i en uoppklart drapssak. Jeg fatter og begriper det ikke. Det synes jeg er så utilgivelig og så tragisk, sier Rasmussen. 

Vi i familien er så takknemlig❤️En utrolig ære å ha disse flinke, kompetente folkene, som bruker så mye energi for å prøve å løse drapet på Tina❤️

Posted by Torunn Austdal Rasmussen on Friday, October 8, 2021

Som mor til Tina Jørgensen er naturligvis hennes største ønske at personen som tok livet av datteren hennes blir tatt. 

Torunn Austdal Rasmussen er også medvirkende i en ny TV 2-dokumentar om saken. Her er også forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst og journalist Hans Petter Aass sentrale.

– Vi har jobbet i lengre tid med denne serien, som vi håper kan kaste nytt lys over Tina-saken. Forrige ukes utvikling gir fornyet håp om at det fortsatt er mulig å løse mysteriet, uttalte TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen da det ble kjent at de er igang med en dokumentar.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
236FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter