Hjem Kjendisnytt Tina Turner er død

Tina Turner er død

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I kveld kom den triste meldingen om at Tina Turner er død. Hun ble 83 år gammel.

Opplysningene kommer ifølge TV 2 fra en talsperson for artisten.

– Tina Turner, «Dronningen av rock n’ roll», sovnet i dag stille inn i en alder av 83 etter lang tids sykdom i sitt eget hjem i Küsnacht, i nærheten av Zurich, Sveits, heter det i uttalelsen.

Videre står det i uttalelsen:

– Verden har mistet en musikalsk legende og en rollemodell.

26 november fylte Tina Turner 82 år, hun har i årevis slitt med dårlig helse og livstruende sykdommer.

Tina Turner ble født i 1939. Den gang het hun Anna Mae Bullock og verden ante ikke hva de hadde i vente.

I ung alder overlot foreldrene hennes den daglige omsorgen for henne og søsteren, til bestemoren.

Da hun var tenåring, flyttet hun til St.Luis sammen med moren, og det var her musikkarrièren fikk ben å gå på. I 1956 traff hun han som skulle bli hennes ektemann og på mange måter vendepunkt i livet, Ike Turner.

Tina Turner har hatt en voldsom suksess, og i 2008 turnerte hun for siste gang, med 50-års jubileumsturne.

Men livet som pensjonert artist bød ikke akkurat på hvile og behagelige dager for ikonet. I årene mellom 2013 og 2018 hadde hun et slag, ble diagnostisert med kreft og nyresvikt.

Turner gjennomgikk kreftoperasjon og nyretransplantasjon, som begge var vellykkede, men krevende inngrep.

Mishandlet av ektemannen

Selv har Tina Turner fortalt at det som startet som et lykkelig ekteskap med Ike Turner, preget helsen hennes i mange år etter hans død i 2007.

– Mitt forhold til Ike var ødelagt den dagen han fant ut at han kunne tjene penger på meg. Han kontrollerte meg, både økonomisk, fysisk og psykisk, slik at jeg ikke kunne forlate ham, har Tina tidligere forklart i et intervju, ifølge Klikk.

Videre fortalte hun at hun aldri kan tilgi ektemannen for mishandlingen.

– Jeg tror aldri jeg kan tilgi alt det Ike gjorde mot meg. Men nå er han død, så da trenger jeg ikke å uroe meg eller tenke på det.

I det samme intervjuet fortalte hun at mishandlingen gjorde henne så deprimert at hun flere ganger tenke på å ta sitt eget liv. I en kronikk som ble publisert i People forteller hun selv om hvor langt nede hun var.

– Da jeg var lengst nede i kjelleren, var jeg overbevist om at døden var eneste utvei. Jeg orket ikke å leve slik lenger. Jeg dro til legen min og sa jeg hadde problemer med å sove, og etter middag svelget jeg alle de femti pillene han ga meg. Jeg håpet at jeg ikke skulle våkne igjen.

Selv mener hun at barna som var vitne til mishandlingen tok alvorlig skade av det. I 2018 døde sønnen hennes. Han ble funnet i sitt eget hjem og skal ha tatt sitt eget liv.

Tina Turner: My Love Story

I selvbiografien My Love Story, som ble utgitt i 2018, skriver Tina Turner om hvordan hun opplevde sykdommene og livet som pensjonert atrist:

«Jeg begynte å tenke på døden. Jeg aksepterte at det var på tide å dø dersom nyrene mine sviktet. Det var OK. Når tiden er inne, er den det. Jeg hadde ikke problemer med tanken om å dø, men det jeg var urolig for var hvordan jeg kom til å dø.»

Mye av vendepunktet for Tina Turner kom da hun i 2013 giftet seg med tyskeren Erwin Bach. Hun fikk transplantert en nyre fra ektemannen, og kroppen kom til hektene igjen.

– Jeg har hatt et forferdelig liv. Jeg følte at jeg bare eksisterte, uten å leve. Du går bare rundt og håper at det skal gå over, og det gjorde det til slutt. Til slutt kom dette livet, og livet nå er bra, sier hun i et intervju med New York Post.

Tidligere har hun publisert et innlegg sammen med Erwin på Instagram. Til bildet skriver hun:

«Erwin og jeg har vært et par i 30 år nå. Visste du at det var jeg som tok det første steget i forholdet vårt? Jeg la bort angsten og snakket med han. En av de beste avgjørelsene i livet mitt. Følg hjertet ditt!»

Da Tina Turner fylte 81 år, la hun ut et lite videoklipp på Instagram.

Til videoen skrev hun:

«Tusen takk alle sammen for bursdagsgratulasjonene! I går feiret jeg ikke bare bursdagen min, men Thanksgiving, dagen for takknemlighet og kjærlighet. Mens de siste månedene har vært vanskelige for oss alle, ønsket jeg å bruke denne dagen til å minne meg selv på hva jeg er mest takknemlig for: å ha min fantastiske mann Erwin ved min side.»

Nå er hun altså død. En stor artist har forlatt oss. Hvil i fred.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com