in

Tips og triks for å få det beste mulig forbrukslånet

Mange har spørsmål om hva et forbrukslån er. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som vil si at du ikke stiller med egenkapital eller sikkerhet i form av eiendom eller andre verdifulle eiendeler når du skal ta opp lånet. Et forbrukslån kan gi deg sårt tiltrengt økonomisk frihet dersom behovet oppstår og du ikke kan skilte med en sparekonto.

Den ekstra friheten betyr imidlertid økt risiko for banken som låner ut pengene. Banken har jo ingen sikkerhet for at lånekunden betaler tilbake pengene som skyldes. Dette er årsaken til at banken setter rentene høyere på lån uten sikkerhet enn lån med sikkerhet.


En fordel med forbrukslån er at du får et rimeligere lån enn for eksempel smålån og beste kredittkort. Disse låneformene er gjerne de dyreste på markedet i dag, og du kan oppleve renter på mellom 20% og 30% her.

På et forbrukslån vil en gjennomsnittlig rente ligge på 12-14%, dermed kan du spare en god del penger dersom du finner det beste forbrukslånet for deg og lommeboken din.

Forbrukslån på dagen

Tilgangen til lånesøknader i dag er svært enkel i vårt digitale samfunn. Låntilbydere flest har egne søknadsskjemaer på sine nettsider. Til tross for at en stor del av låneprosessen foregår på nett i dag, betyr ikke det at det er mer risiko å søke om lån. Ved å bruke moderne teknologi som for eksempel BankID kan du signere låneavtalen på en sikker måte.

Ved å signere trygt med BankID, vil du gjøre søknadsprosessen veldig mye raskere, dette skyldes at du ikke må møte opp i banken for å signere låneavtalen. Det er også mye av årsaken til at de aller fleste banker kan tilby forbrukslån på dagen også.

Et forbrukslån på dagen betyr ofte forbrukslån med svar på dagen, du mottar nødvendigvis ikke pengene på dagen. De aller fleste tilbydere kan betale ut pengene etter 1-3 virkedager, men du vil imidlertid få svar på om søknaden innvilges på dagen. Når du får godkjent søknad, vil du også få et lånetilbud som du kan enten kan akseptere eller avslå.

Når kan det være smart å søke om forbrukslån på dagen?

Personer som trenger å ta opp et forbrukslån har ofte behov for finansiering uten egenkapital, eller må ha pengene på relativt kort tid. Dersom dette er tilfellet vil et forbrukslån på dagen være et godt alternativ.

Dette er vanlige årsaker til at folk tar opp et forbrukslån:

·           Utgifter som ikke er påtenkt, altså uforutsette utgifter

·           Oppussingsprosjekt

·           Refinansiering

Før du skal søke om et forbrukslån på dagen, vil det være smart å gå gjennom hvor mye penger du har mulighet til å låne, og om ditt behov for ekstra penger samsvarer i tråd med dette. Husk at et forbrukslån bør være en midlertidig løsning og skal dermed ikke velte økonomien samt andre utgifter du har i hverdagen.

Ønsker du å sjekke hva lånet kommer til å koste deg, er det en god ide å bruke en lånekalkulator. Denne hjelper deg dersom du legge en plan for økonomien fremover. Her vil du få en totaloversikt over alle kostnader som kommer med lånet.

Gjør en vurdering før du skal ta opp lån

I dag er det enkelt å søke om lån. Et par minutter er alt du trenger når du er inne på nettsiden til en tilbyder før søknaden er sendt. Det er langt vanskeligere å søke om et lån du trenger, og si nei til et tilbud som du ikke trenger.

Derfor er det veldig lurt at du gjør noen vurderinger før du sender inn søknaden slik at du er sikker på at du kan godkjenne lånetilbudet som kommer.

Tips: Bruk en forbrukslånkalkulator på Besteforbrukslån.no.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

kontor

En halv million sjekker ikke dette – det kan være å kaste penger ut vinduet

Like før hun døde gjorde sønnen noe helt spesielt – den rørende gesten rørte alle til tårer