Hjem Kjendisnytt Tiril Eckhoff har bursdag i dag – avslører planer for fremtiden

Tiril Eckhoff har bursdag i dag – avslører planer for fremtiden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Skiskytteren Tiril Eckhoff har lenge vært en av våre største stjerner i skisporet. Siden hun debuterte som 20-åring, har hun imponert med ti gullmedaljer i VM og to i OL. I sesongen 2020/21 vant hun verdenscupen sammenlagt. I dag fyller hun 34 år.

Vinteren 2022 var hun en del av laget som tok gull i skiskytterstafetten under OL sammen med Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland.

Tiril Kampenhaug Eckhoff debuterte i verdenscupen i 2010/11-sesongen på hjemmebane i Oslo i mars 2011. Bærumsjenta har vunnet verdenscupen sammenlagt i 2020/2021 og har hele ti VM-gull og ti OL-medaljer.

I fjor skapte Eckhoff store overskrifter da hun annonserte at hun skulle legge opp, kort tid etter at Marte Olsbu Røiseland gjorde det samme. Etter karriereslutt har Eckhoff endelig fått nyte hverdagen uten press fra media og trenere. Hun var preget av skader og andre hindringer mot slutten av karrieren.

– Skiskyting har vært livet mitt nesten så lenge jeg kan huske, og det er rart å se for seg et liv uten. Det siste året har jeg jo stått litt på sidelinjen, så det føles i grunnen som en naturlig overgang til steget jeg nå har tatt, og beslutningen om å legge opp. Det er rart og litt trist, men også ganske deilig, sa Tiril Eckhoff i en uttalelse fra Norges Skiskytterforbund.

Ikke helt ferdig med sporten

Selv om hun har lagt opp, er Eckhoff fortsatt involvert i sporten. Den sprudlende eks-skiskytteren har det siste året jobbet som ekspert for TV 2.

– Det er spesielt tre ting jeg vil trekke frem fra min karriere. Det første er VM i Holmenkollen 2016 – hele opplevelsen var fantastisk, og den lagfølelsen var enorm. Å få delta i et mesterskap på hjemmebane er noe jeg unner alle som driver med skiskyting! Å få oppleve tre forskjellige olympiske mesterskap er også noe jeg setter veldig høyt, i tillegg til å vinne medaljene selvsagt, sier Eckhoff.

Fortsatt usikker på fremtiden

Eckhoff legger ikke skjul på at hun er i tvil om hva hun skal gjøre i fremtiden. Ved siden av kommentatorjobben studerer hun HR og ledelse. I podkasten «Råning med Tone» forteller hun åpent om livet etter at hun la opp.

– Jeg må jo finne en ny retning i livet. Det er veldig merkelig, litt sånn ambivalent. Veldig deilig, veldig rart, sier hun.

Tiril var også med som deltaker i siste sesong av «Mesternes mester».

Som nybakt 34-åring setter Eckhoff pris på friheten studiene gir henne, selv om hun ikke helt vet hva hun vil holde på med fremover. Vi er sikre på at det kommer til å løse seg for Tiril, og ønsker henne alt det beste for fremtiden.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com