Hjem Kjendisnytt Therese Johaug overraskende ord om comeback: – Jeg skal innrømme at jeg..

Therese Johaug overraskende ord om comeback: – Jeg skal innrømme at jeg..

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mange husker nok at Marit Bjørgen gjorde et kjærkomment comeback i langrennssporet etter at hun ble mamma for første gang. Og det har ikke manglet på spørsmål om Therese Johaug vil gjøre det samme, gjerne med referanse til at det nå og blir femmil for kvinner.

Det var i mars 2022 Therese Johaug ga beskjed om at hun la opp som skiløper. I et følelsesladd innlegg på Instagram fortalte hun mer om avgjørelsen.

– Den 5. mars 2011 vant jeg tremila i VM på hjemmebane, min første seier som senior, og starten på et eventyr som har tatt meg steder jeg trodde jeg aldri skulle nå. På mange måter føles det som om ringen sluttes når jeg nå på lørdag, den 5. mars 2022 står på startstreken til nok en 3 mil i Holmenkollen. Egentlig ønsker jeg ikke at reisen skal ta slutt, men det en tid for alt, og jeg tror tiden har kommet for at jeg nå skal gjøre andre ting enn å satse fulltid på langrenn, skrev hun i innlegget.

Året etter var hun med i ski-VM som ekspertkommentator. Hun tok seg fortsatt daglige turer ut i langrennsløypene, men ønsket om barn ble større enn sulten på prestasjoner i langrennssporet.  

– Mot slutten følte jeg på at livet mitt ble veldig snevert. Jeg måtte hele tiden fokusere på meg selv. Frykten for å bli smittet av sykdom gjorde at jeg var livredd for å møte familie, venner og kjæreste, og det var så mye som måtte nedprioriteres, uttalte Therese Johaug i et intervju med VG.

Men ikke lenge etter at vesle Kristin kom til verden på selveste 17. mai, kom også spørsmålene om Therese Johaug vil gjøre som venninna Marit Bjørgen, og gjøre comeback etter at barnet har kommet?

– Hun har mulighet til et comeback, men når du spør meg nå, så sier jeg nei, sa Marit Bjørgen i et intervju med VG i sommer.

Etter Therese Johaug la opp har Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) har bestemt at femmila blir VM-øvelse også for kvinnene i årene som kommer.

På et styremøte i Zürich i mai, bestemte FIS at distansene skal være de samme for kvinner og menn også i verdensmesterskap. NRK skriver at når det gjelder OL, så vil det være opp til Den internasjonale olympiske komité (IOC) å bestemme det, men det vil bli anbefalt av FIS.

– Femmil hadde passet Therese bra, men jeg tror ikke det er grunn nok. Men dette er ikke et tema jeg har spurt Therese om, presiserer Bjørgen overfor VG.

Da Therese Johaug snakket med NRK og avslørte at datteren har fått navnet Kristin Hoff Johaug, åpnet hun også for mulig VM-deltagelse i Trondheim i 2025.

– Vi får se. Jeg har ikke bestemt meg helt enda om det blir noen flere skirenn eller ikke skirenn. Per nå nyter jeg livet som mamma. Jeg skal innrømme at jeg trener litt på si. Ja, jeg gjør det, sier hun til NRK.

Hun legger samtidig til at det ikke er der fokuset hennes er – akkurat nå er hun opptatt av å være en god mamma.

– Jeg stiller ikke på startstreken i Trondheim-VM hvis jeg ikke kan være med og kjempe om medaljer. Og da skal jeg vite at jeg er der, sier hun til NRK.

Tiril Udnes Weng, som vant verdenscupen sammenlagt sist sesong, er en av de mange som har fått med seg comeback-kommentaren til Johaug. Hun sier til VG at om Therese Johaug gjør alvor av comeback-planene, så blir hun nervøs.

– Jeg tenker at et Johaug-comeback hadde vært veldig bra. Jeg vil veldig gjerne ha Therese tilbake på laget. Hun var en god lagvenninne som vi savner å ha i hverdagen, sier Udnes Weng til VG.

Samtidig medgir hun at ting blir litt annerledes om Johaug kommer tilbake.

– Therese blir en tøff konkurrent hvis hun gjør comeback, så jeg ville nok blitt litt ekstra nervøs med Therese på start, sier Udnes Weng.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com