onsdag, mai 19, 2021

Tiril var så skuffet at hun holdt på å gi seg – noen år etter er hun best i verden

Mest lest nå

Skiskytter Tiril Eckhoff har lagt bak seg en drømmesesong. Men den har ikke kommet uten beinhard innsats. Eckhoff selv tror den viktigste forskjellen er at hun har lært seg å takle nedturer.

10 år etter verdenscupdebuten står skiskytter Tiril Eckhoff med glasskula som symboliserer sammenlagtseier i verdenscupen.

– Jeg har gått på noen smeller, vært oppe, nede og jeg har lært. Det er litt spennende den reisen jeg har hatt, sier Tiril Eckhoff til NRK.


Hun har endelig selvtilliten og tryggheten på seg selv og egne evner som idrettsutøver.

– Jeg har tatt stegene hele veien. Jeg har lært veldig mye på veien av dem rundt meg, og føler kanskje det kjennetegner meg, sier hun.

Da hun vant individuell bronse i Sotsij-OL i 2014 begynte folk å øyne håp om at norsk skiskyting hadde fått en arvtaker etter legendariske Tora Berger. Eckhoff taklet ikke presset.

– Jeg har vært mye stresset. Og gira på å få til ting. Jeg har hatt en vilje til å få til ting, som jeg ikke alltid har klart å være helt rasjonell på. Det har vært prestasjonsangst. Det kan jeg ærlig innrømme, forteller hun.

Den tøffeste nedturen var en 78.-plass på sprinten i Hochfilzen i 2017. Eckhoff var helt i kjelleren og vurderte å gi seg som idrettsutøver.

– Jeg var så skuffet at jeg ble dårlig. Det kommer jeg alltid til å huske. Jeg ble uvel, hadde oppkast og vondt i magen. Det er den største skuffelsen. Men jeg har lært å takle redsler og det har gjort at jeg er her i dag.

Trener Sverre Huber Kaas sier til NRK at det er nettopp den delen med å takle nedturer og usikkerhet Eckhoff har vært aller best på i år.

Glasskula hun poserte med i helga, glapp i innspurten i fjor.

– Det må ha gått hardt inn på henne, og så klarer hun å ta tilbake tronen. Det står det respekt av, og er i mine øyne den aller største prestasjonen hennes, sier Johannes Thingnes Bø.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter