søndag, mai 16, 2021

TIX ble «årets Spellemann» – Like før kåringen delte han denne rørende historien

Mest lest nå

Andreas Tix Haukeland er «Årets Spellemann».

Det er vel knapt noen av oss som ikke har fått låta «karantene» eller «fallen angel» på hjernen det siste året. Andreas «Tix» Haukeland har virkelig blitt et fenomen og en elsket artist i de norske hjem.


På fredag ble han belønnet med spellemannsprisen.

– Jeg kommer fra russelåter. Det var min eneste vei inn i musikkbransjen, og jeg har valgt å være tro mot festkonseptet, uansett hvor mye kritikk jeg har fått. Og dette stigmaet over partylåter, nå vil jeg bare få sette strek over det en gang for fuckings alle, sa TIX ifølge NRK fra scenen da han mottok prisen.

Delte hjertevarm historie

Dagen før kåringen delte TIX en rørende historie som har fått mye oppmerksomhet på Instagram.

«Jeg har noe på hjertet, så jeg vil fortelle dere en kort historie…»

Slik innleder TIX historien sin før han forteller om to bestemte konserter på Sentrum Scene i starten av 2020.

«2020 startet for meg med to konserter på Sentrum Scene. Billettsalget varte i 26 sekunder, og så var det tomt. På et punkt under konserten stod jeg på en slags forhøyet plattform mens jeg spilte gitar over publikum. Planen var å spille litt av alle låtene jeg ikke egentlig rakk å ha med i showet, bare for gøy. Det ble full allsang! For dere kunne HVERT ENESTE ord. Plutselig får jeg en beskjed fra lydmannen via øreproppene mine: «TIX, du må slutte å spille gitar. Lydnivået er for høyt her inne». Dere skjønner… Lydnivået i lokalet da publikum sang var høyere enn det som var maksimalt tillatt på konsertarenaen. Jeg sluttet å spille gitar for at volumet skulle dempe seg, men dere fortsatte å synge. Så får jeg en ny beskjed fra lydmannen: «Lydnivået måles i gjennomsnitt over tid. Du må sørge for at publikum IKKE synger hele tiden». Dermed måtte jeg bryte opp allsangen og prate i lange strekk med publikum mellom hver låt resten av konserten FORDI VI SANG FOR HØYT! Hvor sykt er ikke det? Vi SANG for høyt…»

Så kommer jeg til poenget mitt her… I kveld er det Spellemannprisen. Jeg er veldig takknemlig for å bli nominert til Årets Låt (med to låter) og jeg vil takke alle dere som har stemt. Det at dere heier på meg og ønsker å støtte meg betyr veldig mye for meg. Når det er sagt, så blåser jeg i om jeg vinner. Virkelig, det spiller ingen rolle for meg dette året. Jeg trenger ikke et trofé som en bekreftelse på at en av låtene mine var viktige. Alle låtene mine er viktige, hver på sine måter og for forskjellige mennesker. Og bekreftelsen jeg ønsker meg får jeg når vi endelig snart står samlet igjen på konsert og sammen synger av full hals. Fysøren, jeg gleder meg til allsang med dere»

Skikkelig stort

Historien ovenfor er likt av over 20.000 mennesker. Og enda mer oppmerksomhet skulle det bli da prisen som «årets spellemann» ble klar.

Dette innlegget har i skrivende stund over 45.000 reaksjoner:

«TAKK❤️ ANDUNGEN ER ÅRETS SPELLEMANN»

Synes du prisen var fortjent? Trykk i så fall på deleknappen for å gratulere TIX!

Nedenfor kan du også se musikkvideoen til «landeplagen» karatene. På ett år har den fått over en million visninger på Youtube.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter