lørdag, juni 12, 2021

TIX vant pris som første nordmann

Mest lest nå

Andreas Haukeland hylles for antrekket sitt som vinner av Barbara Dex-prisen.

Det ble ikke så mange poeng på TIX i selve Eurovision. Men nå er han tildelt en pris, stemt frem av publikum, etter årets finale.


Mellom 1997-2016 gjennomførte House of Eurovision den elektroniske avstemmingen Barbara Dex Award hvor prisen gikk til den verst kledde artisten i Eurovision Song Contest.

Det var den Nederlandske fansiden The House of Eurovision som startet kåringen i 1997. Den gang ble prisen ble oppkalt etter Barbara Dex som representerte Belgia i Eurovision 1993, med en hjemmelaget kjole som de fleste mente var særdeles stygg.

I dag er ordlyden snarere at det er antrekket som er mest iøynefallende og skiller seg ut mest som premieres.

Årets avstemning var veldig jevn, men Norge og TIX stakk av med seieren.

Eurovisionsiden Songfestival beskriver TIX sitt antrekk som «bemerkelsesverdig og veldig minneverdig, takket være hans englevinger, hvite pels og bling bling».

Første norske vinner

Dette er første gang en norsk artist har vunnet prisen som de siste årene har blitt mer og mer populær. Aldri tidligere har prisen fått så mange stemmer som i år. Nesten 5000 stemmer kom inn fra Eurovisionfans fra hele verden.

Dette er Topp-5:

  1. Norge – TIX
  2. Romania – Roxen
  3. Kroatia – Albina
  4. Storbritannia – James Newman
  5. Israel – Eden Alene

TIX vant ikke selve Eurovison, men han har tydelig fått mange fans som følge av sin væremåte, sitt budskap og ikke minst sitt antrekk. Vi gratulerer så mye med prisen!

Nedenfor kan du se finalenummeret til TIX:

LES OGSÅ: TIX på topplistene i Storbritannia

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter