torsdag, februar 20, 2020
Nyheter To delfiner funnet med skuddskader

To delfiner funnet med skuddskader

-

De to delfinene ble funnet forrige uke. Da var de allerede døde, og skylt opp på strender i Florida. Begge delfinene hadde alvorlige skudd- og stikkskader.

Det var Biologer fra «Floridas Fish and Wildlife Conservation Commission» som fant den første delfinen i Naples i Florida sent forrige uke. Det skriver AP News.

Dyret var kritisk skadet med sår som så ut til å stamme fra en kule eller en skarp gjenstand, skriver «National Oceanic and Atmospheric Administration» (NOAA).

Samme uka ble den andre delfinen funnet på stranden Pensacola i Florida med en kule i venstresiden.

Foto: Florida Fish and Wildlife Conservation Commission

Utlover dusør

Nå lover myndighetene dusør på opptil 20.000 dollar til den som har tips eller informasjon som kan identifisere gjerningspersonen, eller personene, så de blir dømt eller bøtelagt. Det tilsvarer rundt 185.000 norske kroner.

Ifølge NOAA, har minst 29 delfiner blitt funnet strandet siden 2002 med skader som kommer fra at de har blitt skutt på med våpen eller piler, eller blitt spiddet med gjenstander som fiskespyd. I mai i fjor, ble en delfin funnet død på Captiva Island med et stort, dødelig sår i hodet. Såret er mest sannsynlig påført av mennesker, og etterforskningen pågår fortsatt.

Foto: Florida Fish and Wildlife Conservation Commission

Ikke mat delfinene

NOAA tror at delfinene har blitt matet av mennesker over lang tid, og dermed lært seg å assosiere mennesker og båter med mat. Det kan føre til farlige situasjoner.

NOAA fraråder nå folk å mate delfiner, siden det kan utsette dem for fare. Det er ulovlig å plage, jakte, drepe eller mate ville delfiner. Det kan straffes med inntil 100.000 dollar i bøter og inntil ett års fengsel.

Delfiner regnes som det mest intelligente havpattedyret vi har. Delfinen trenger luft for å leve, og svømmer derfor opp til havoverflaten for å puste med jevne mellomrom. På grunn av sin lekne natur, er det lett for mennesker i båt å få kontakt med dem.

LES OGSÅDelfinbaby dør etter at turister dro den opp fra havet og sendte den rundt for å ta selfies

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...