Hjem Nyheter To drept og 19 skadet etter skyting på utesteder i Oslo

To drept og 19 skadet etter skyting på utesteder i Oslo

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Uvirkelige nyheter fra hovedstaden.

Det er bekreftet at to personer er døde etter nattens skyteepisode utenfor London pub og Per på Hjørnet i Oslo sentrum. 19 personer skal være skadet.

Politiet har pågrepet en person.

Opplysningene blir bekreftet av politiet på Twitter hvor de i natt skrev:

«To personer er bekreftet døde i skyteepisoden. Det er flere alvorlig skadde.»

Pågrepet etter fem minutter

Vitner forteller til VG at det var kaotiske steder ved området rundt London pub i Oslo sentrum som er kjent for å være et utested for homofile.

Innsatsleder i politiet Tore Barstad forteller ifølge avisen at de fikk melding om hendelsen klokken 01.14. Fem minutter senere, klokken 01.19, pågrep politiet gjerningsmannen.

Gjerningspersonen hadde med seg det politiet kaller for «to grovere» våpen, og flere privatpersoner skal ha bidratt i pågripelsen av mannen.

– Det finnes noen ordentlig folk som har gjort en heroisk innsats for å få kontroll på gjerningspersonen, sier Barstad.

Ifølge vitner skal gjerningspersonen først ha skutt mot folk på utestedet Per på hjørnet før han gikk videre mot London Pub.

Flere personer kom til åstedet med regnbueflagg etter masseskytingen. En av dem var Sigmund Nilsen Myre som forteller til Nettavisen:

– Det er for å vise støtte. De som kommer hit for å hate og gjøre disse grusomme handlingene gjør det for å undertrykke og gjøre oss redd. Vi viser at vi er her for kjærligheten og for at folk skal få være den de er.

Viser støtte

Tusenvis av mennesker, foreninger og organisasjoner viser nå sin støtte til homofile etter den grusomme hendelsen.

«Det er helt grusomt og hjerteskjærende det som har skjedd i Oslo i natt. To personer er drept, og mange er skadet etter skyting på det skeive utestedet London pub. Det er vondt, og det føles helt uvirkelig. Skjedde virkelig dette i Oslo, i lille Norge?

Vi står sammen med familie og venner av de som ble drept, de som ble skadet og alle som føler på frykt nå.

Motivet for denne grusomme handlingen er enda ikke bekreftet, men vi vet at vi skal samles og gå i Pride i dag. Dette er enda en grunn til at vi aldri må slutte å kjempe for lhbt+ personers rettigheter. Vi skal kunne få føle på trygghet, uansett hvem vi er og hvem vi elsker.

Ta vare på hverandre», skriver Amnesty Norge på Instagram.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com