Hjem Nyheter To hittil ukjente overgrepsanklager mot Jan Helge Andersen er under etterforskning

To hittil ukjente overgrepsanklager mot Jan Helge Andersen er under etterforskning

Del
X

To hittil ukjente overgrepsanklager mot Jan Helge Andersen undersøkes av politiet. De gjelder overgrep mot to mindreårige før Baneheia-drapene.

13. september 2000 ble Viggo Kristiansen pågrepet for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). Siden har han sittet i fengsel. Mer enn 20 år etter, for ett år siden, ble det klart at saken skal gjenåpnes etter at Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker har vurdert den spesifikke saken.

Det er ikke funnet DNA-spor etter Viggo Kristiansen som hele tiden har nektet enhver befatning med drapene og overgrepene. Han sier at hans daværende bestevenn, Jan Helge Andersen, uriktig har forklart ham inn i saken.

Den nye etterforskningen i Baneheia-saken viser derimot funn av Jan Helge Andersen på begge jentene. Jan Helge Andersen ble dømt for drap på den yngste jenta, og medvirkning til voldtekt av begge ofrene i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Han har bare innrømmet handlinger mot det yngste offeret. Det er på bakgrunn av Jan Helge Andersens forklaring der han har pekt ut sin tidligere kamerat, Viggo Kristiansen, som hovedmann bak de forferdelige handlingene at det kom en fellened dom mot Viggo Kristiansen.

Baneheia-saken er fortsatt under ny etterforsking. Det er politiet i Oslo som etterforsker den gjenopptatte saken. Nå melder NRK at det har dukket opp to  hittil ukjente overgrepsanklager mot Jan Helge Andersen. De gjelder overgrep mot to mindreårige før Baneheia-drapene.

Overgrepsanklagene har tidligere ikke vært omtalt. NRK skriver at saken som er nærmest i tid ble politianmeldt på 2000-tallet, etter Baneheia-saken. Da anmeldelsen kom, sonet Andersen Baneheia-dommen.

Politiet har nå gjennomført avhør knyttet til begge overgrepsanklagene. Politiet i Oslo har etter det NRK forstår heller ikke konkludert med hva som har skjedd i de to sakene.

Verken politiet eller advokatene til Jan Helge Andersen eller Viggo Kristiansen ønsker å kommentere saken.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com