in

Forskere gjorde oppsiktsvekkende oppdagelse da de undersøkte denne meteoritten

Den 14 tonn tunge meteoritten (bildet) styrtet inn i Semolina i 2020. Det er den niende største som noen gang er funnet på jorden.

Den 14 tonn store meteoritten som styrtet i Somalia for to år siden er fortsatt til analyser. Hittil har forskerne funnet to mineraler som aldri før er sett på jorden.

Det er den britiske avisa Daily Mail som omtaler funnet at de to nye mineralene som er blitt identifisert i en 14 tonn stor meteoritt som ble funnet i Somalia for to år siden.

Mineralene ble sendt til eksperter ved University of Alberta, og de sier at det kan tenkes at det omgs er et potensielt tredje nytt mineral i prøvene. Men det er imidlertid ennå ikke bekreftet.


De to nyoppdagede mineralene har fått navnene elaliitt og elkinstantonitt, men ingen andre detaljer er kjent om funnet.

Meteoritten som har fått navnet «El Ali», etter byen der den ble funnet er ifølge avisa den niende største meteoritten som noen gang er funnet.

To nye mineraler som aldri er sett på jorden ble identifisert i en meteoritt.

Meteorittens navn har også gitt til det første mineralet, elaliitt. Den andre mineralet ble oppkalt etter Lindy Elkins-Tanton, som er direktør for Arizona State Universitys Interplanetary Initiative og tilknyttet NASA.

Chris Herd som er professor ved Institutt for jord- og atmosfærevitenskap og kurator for University of Alberta’s Meteorite Collection, sa i en uttalelse at «Når du finner et nytt mineral, betyr det at de faktiske geologiske forholdene, kjemien til bergarten, var annerledes enn det som er funnet før. Det er det som gjør dette spennende: I denne spesielle meteoritten har du to offisielt beskrevne mineraler som er nye for vitenskapen.»

Forskere er optimistiske om at flere nye mineraler kan bli avdekket hvis de tar flere prøver fra meteoritten.

Herd er også optimistisk på at flere nye mineraler kan bli avdekket dersom forskerne tar flere prøver fra meteoritten.

Meteoritten ble først oppdaget av kamelgjetere. Rombergarten er omtrent dobbelt så tett som en vanlig jordbergart og er også magnetisk. Ingenting lignende har blitt observert på planeten vår, ifølge den britiske avisa.

For at noe skal kalles mineral må det bli funnet i naturen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Blir lutefisken gele? Det er ikke din feil ifølge matematiske målinger

Den lille jenta ble gjenforent med sitt kjære kosedyr etter at Rachel postet bamsens «eventyr» på Facebook