mandag, oktober 26, 2020

To venninner fulgte etter mistenkelig mann i park – Det reddet kvinne fra overgrep

Mest lest nå

Åpenhjertig Jan Thomas om konflikten: – Jeg ble mobbet ut

For ikke lenge siden kjøpte Jan Thomas og kjæresten Harlem Alexander leilighet sammen. Nå forteller kjendisstylisten om hvorfor de måtte flytte....

De to svenske venninnene Saga Helin, 21, og Johanna Karlsson, 21, var på vei hjem etter et besøk hos en felles venn da de så noe de syntes virket underlig. Så underlig at de valgte å sjekke det nærmere.

Det var sent natt til søndag en kveld i november i fjor, og for at ikke Saga skulle gå hjem alene valgte Johanna å kjøre henne. Da de kjørte gjennom byen Norrköping fikk de plutselig øye på noe de mente ikke stemte. En mann gikk langs gaten, og måten han oppførte seg på gjorde at de to venninnene valgte å kikke nærmere på ham. Det er den svenske nettavisen Expressen som skriver dette.

– Vi så han fulgte etter en kvinne som var på vei mot en park. Vi fikk en dårlig magefølelse og bestemte oss for å kjøre etter, sier Johanna.


Foto: Privat

De bestemte seg for å kjøre rundt parken for å forsikre seg om at hun kom vel gjennom, men etter bare noen få minutter skulle det vise seg at venninnene gjorde rett i å følge magefølelsen.

Mannen hadde overfalt kvinnen han fulgte etter, og det var helt åpenlyst hva han hadde i tankene. Han var voldsom og de kunne se kvinnen kjempe i mot.

– Vi dumpet rett opp i et voldtektsforsøk og bestemte oss for å gripe inn, sier Saga.

De hoppet ut av bilen og løp mot paret samtidig som de ropte og skrek alt de kunne for å vekke så mye oppmerksomhet som mulig.

– Det gikk veldig fort. Det var sent på natten og vi var naturlig nok redde, men jeg tror magefølelsen var sterkere enn frykten, forteller Saga.

Venninnene hadde samtidig kontaktet politiet på telefon, så de visste de var på vei.

Men skrikene var nok til at mannen rømte fra stedet, og venninnene kunne konsentrere seg om å trøste og ta vare på kvinnen mannen hadde prøvd seg på.

Takket være venninnene og kvinnens beskrivelse av gjerningsmannen tok det ikke lang tid før han ble pågrepet, og nylig ble han dømt for overfallet.

Foto: Privat

Han fikk ett år og seks måneder i fengsel for overfallet, og venninnene ble nominert til årets medborgermedalje. Dette skriver politiet i Norrköping på sin Facebookside.

– Det føles utrolig godt. Delvis fordi vi reddet en kvinne fra å bli voldtatt, men også at det ble en fellende dom og vi fikk denne mannen bort fra gatene. Det har vært følelsesfullt og uvirkelig. Det finnes rettferdighet, sier Saga.

Vil inspirere andre

Nå håper venninnene at deres historie vil bidra til å inspirere andre til å gjør det samme, men synes samtidig det er skummelt at samfunnet er kommet dit at man ikke kan gå i fred lenger.

Det er viktig å gripe inn og hjelpe til hvis man kan, men det er også viktig å forvisse seg om egen sikkerhet før man gjør det, og gjøre en helhetlig vurdering i hvert enkelt tilfelle. Det kan være farlig, men heldigvis tok disse venninnene en riktig og god avgjørelse – som tross alt reddet en kvinne fra en voldtekt. Del og lik hvis du er enig.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter