mandag, august 10, 2020

Toåringen var ute og lekte i barnehagen. Plutselig hovnet hånden kraftig opp

Mest lest nå

Lille Kiley Cook (2) var ute og lekte i barnehagen i Texas i USA. Plutselig hovnet hånden hennes kraftig opp, og jenta måtte bli flydd til sykehuset.

Moren, Nataly Horn, var akkurat på vei inn porten til barnehagen for å hente datteren, da hendelsen skjedde. Det forteller ABC 8 News.

Plutselig ringte telefonen til faren, Michael Cook. I andre enden var datterens mamma. Hun hadde tydelig panikk, og Michael prøvde å roe henne ned for å forstå hva det var hun prøvde å fortelle.


Foto: ABC 8 News/YouTube

Fingeren ble svart

Det viste seg at datteren, lille Kiley, hadde vært ute på lekeplassen og lekt da hun ble bitt av en kobberhode. Det er en type hoggorm som finnes i Nord-Amerika. Datterens hånd og underarm hadde begynt å hovne opp og huden begynte å bli mørkere.

«Fingeren hennes ble svart og hele hånden hennes begynte å bli som en ballong», sier Michael Cook til ABC 8 News.

Foto: ABC 8 News/YouTube

Hadde sjekket lekeområdet

Toåringen ble umiddelbart fløyet til barnesykehuset Cool Children’s Hospital i Fort Worth i Texas. Der fikk hun den pleien hun trenger og snart var hun heldigvis på beina igjen,

Foreldrene har nå valgt å gå ut og advare andre foreldre. De har en viktig oppfordring: «Sjekk gjerne ut lekeplassen en ekstra gang for dere lar barna leke og løpe fritt!»

Barnehagepersonalet gjorde nettopp dette, akkurat som de pleier å gjøre, men skal nå forsøke å bli litt mer nøye i fremtiden.

Barn bitt av hoggorm bør til lege

I Norge har vi heldigvis ikke mange giftige slanger. Vi har kun tre slangearter i Norge, og det er kun hoggormen som er giftig. Slettsnok og bueorm kan også bite, men de er ikke giftige.

Stålormen ser ut som en slange, men er faktisk en øgle. Den er helt ufarlig for mennesker.

Har man fått et bitt, er det viktig først å kunne identifisere slangen. Hvis et barn blir bitt av en huggorm, bør man oppsøke lege umiddelbart. Er det en ikke giftig slange man har blitt bitt av, trenger man ikke legehjelp.

130,370FansLik
1,533FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter