in

Tobarnsmoren går ut mot glorifiseringen av småbarnslivet

Nylig ble Cathrine Montero Moen (31) og Gaute Grøtta Grav (43) foreldre til sitt andre barn. Småbarnsmoren mener mange glorifiserer livet med smårollinger i hus.

Lille Iver ble født tidsnok til å rekke toårsdagen til storebror Aron. Men som både Cathrine Montero Moen og Gaute Grøtta Grav tidligere har delt med følgerne sine på Instagram, var det betydelig dramatikk rundt fødselen.

– Du sparka mor di til blods, og ville ut før avtalt tidspunkt. Under et fantastisk nordlys ble det blålys i høy hastighet, og 20 stykk stod klare da tok du snarveien ut i løpet av svært få minutter på intensiven. Du feira ankomsten med et tydelig hyl, og tissa på de i nærmeste omkrets, skrev Gaute Grøtta Grav i en oppdatering på Instagram etter fødslen.


Han la til at Iver hadde behov for litt pustehjelp den første uka. 

– Vi opplevde dette som ganske dramatisk, og det kunne gått riktig galt, men vi takker norsk helsevesen og er takknemlige for at vi har fått vår sønn nummer to, og at han er frisk og fin, summerte Gaute opp i innlegget.

Mens storebror Aron hadde kolikk og mamma Cathrine hadde fødselsdepresjon etter den første fødselen, har det gått bedre etter den andre.

View this post on Instagram

A post shared by 𝑪𝒂𝒕𝒉𝒓𝒊𝒏𝒆 𝑴𝒐𝒏𝒕𝒆𝒓𝒐 𝑴𝒐𝒆𝒏 (@cathrinemontero)

– Den første måneden var bare sånn: «wow» – helt magisk. Først da forsto jeg at andre kunne nyte barseltiden. Han sov og spiste og det var lite gråting, men så endret alt seg helt, sier Cathrine til Se & Hør.

Men så ble hverdagen igjen preget av kolikk, og hun begynte å få mørke tanker og følte seg veldig alene.

I en tid hvor det meste glorifiseres på sosiale medier var hun imidlertid fast bestemt på å være ærlig med følgerne sine.

– Jeg føler veldig mange pynter på småbarnsperioden og spesielt barseltiden, og fremstiller den som rosenrød, nydelig, vakker og fin – noe den også er, men den er også kjempeutfordrende, slitsom og vond. Tålmodigheten blir virkelig satt på prøve, sier hun til ukebladet.

Hun mener det er viktig at man kan være åpen rundt også det som er vanskelig, uten at det skal være skambelagt.

– Det å få barn er selvfølgelig noe av det største man kan oppleve, men man har forskjellige barselperioder og noen er vanskeligere enn andre. Men det er vel så viktig å dele kjipe og vanskelige sider, sier hun til Se & Hør.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Gikk fra fengsel til NM-bronse i sjømathandlerfaget på ett år

Startet med 16 års erfaring som 22-åring – nå fyller Astrid Blomster 40 år