Tøffe politifolk gråt sine modige tårer når de tok et siste farvel med en trofast kollega

485

Det er en sterk tradisjon blant politifolk å ære dem som har avtjent sin tjeneste med verdighet. Dette gjelder også firbente kolleger.

Den 13 år gamle schæferen Sultan jobbet som politihund i Yarmouth, USA, i mer enn 9 år. Han ble tilkalt til mer enn 1.000 oppdrag. Han har fanget kriminelle, sporet opp narkotika og funnet savnede personer.

Sultan ble pensjonist i 2012. Pensjonisttilværelsen tilbrakte han hos politimannen Shane Stephenson.

I begynnelsen av februar ble Sultans helse vesentlig dårligere. Han sluttet å spise. Han kunne heller ikke bevege seg lenger. Shane måtte ta den hjerteskjærende avgjørelsen om å avlive Sultan.

«Til slutt måtte vi kjempe for å få ham til å reise seg. Vi måtte holde hodet hans slik at han kunne drikke.»

13. februar 2015 ble Sultans siste dag. Han fikk en verdig avskjed. Fra fjern og nær kom politifolk, brannfolk og helsepersonell for å vise sin respekt. Mens Shane bar Sultan inn til dyrlegen, stod kollegene æresvakt.

En etter en gikk de fremmøtte bort til den slitne hunden. De snakket til ham, klappet ham og takket ham. Alle var tydelig preget over å måtte ta et siste farvel med en god kollega.

«Det er veldig tøft å måtte avlive en hund. Dette, i dag, er for Sultan. Han var en utrolig hund … Sultan var en veldig god hund», forteller Shane og tenker på den gripende samlingen for hans beste venn.

Du kan se mer i videoen nedenfor. 

SISTE NYTT