Forsiden Historier fra livet Tok bilde av den hjemløse mannen med datteren på skulderen – det...

Tok bilde av den hjemløse mannen med datteren på skulderen – det endret deres liv

Abdul Halim al-Attar måtte flykte fra krigen i Syria sammen med datteren sin. Han havnet på gaten i Libanon der han solgte penner.

Før krigen brøt ut i Syria, var Abdul sjef for en sjokoladefabrikk. Men så startet urolighetene, og Abdul måtte flykte sammen med datteren sin. Ferden gikk til Libanon. Der endte han på gaten, uten å eie noe annet enn det han og datteren stod og gikk i.

Abdul solgte penner til forbipasserende for å overleve. Datteren hans, Reem, var med han. Men hun ble ofte trøtt og sliten av livet på gaten. Derfor ble Abdul ofte observert gående rundt på gaten, bærende på datteren.

Reklame

Foto: Twitter

Tok bilde av faren og datteren

En dag, tok en tilfeldig forbipasserende et bilde av Abdul og datteren. Abdul solgte penner mens datteren sov over skulderen hans. Personen som tok bildet, syns det var et sørgelig bilde, og vedkommende la det ut på Twitter.

Bildet fikk fort mye oppmerksomhet, og etter kort tid, gikk det viralt. Folk delte bildet i en rasende fart.

Sporet opp mannen

En som fikk øye på bildet, var den islandske aktivisten, Gissur Simonarson. Han begynte å undersøke hvem faren og datteren på bildet var. Etter kort tid, fant han mannens identitet. Da startet han en innsamlingsaksjon på nettet, og etter kort tid, hadde han samlet inn over 190.000 dollar, tilsvarende nærmere 1,7 millioner norske kroner.

LES OGSÅ
Moren fikk beskjed på sykehuset om at babyen hennes døde. 70 år senere får hun en utenkelig nyhet

Foto: Privat

Driver tre butikker

I dag lever ikke Abdul og lilla Reem på gaten lenger. Takket være disse pengene, har Abdul kommet seg på beina igjen, og i dag driver han ett bakeri, en kebabbutikk og en restaurant. Han har ansatt 19 andre syriske flyktninger i bedriftene sine.

Foto: Privat

Dette viser at det nytter å strekke ut en hjelpende hånd. Tenk så mye ett enkelt bilde kan utrette.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT