fredag, mai 29, 2020

Tok bilde av den hjemløse mannen med datteren på skulderen – det endret deres liv

Mest lest nå

Abdul Halim al-Attar måtte flykte fra krigen i Syria sammen med datteren sin. Han havnet på gaten i Libanon der han solgte penner.

Før krigen brøt ut i Syria, var Abdul sjef for en sjokoladefabrikk. Men så startet urolighetene, og Abdul måtte flykte sammen med datteren sin. Ferden gikk til Libanon. Der endte han på gaten, uten å eie noe annet enn det han og datteren stod og gikk i.

Abdul solgte penner til forbipasserende for å overleve. Datteren hans, Reem, var med han. Men hun ble ofte trøtt og sliten av livet på gaten. Derfor ble Abdul ofte observert gående rundt på gaten, bærende på datteren.


Foto: Twitter

Tok bilde av faren og datteren

En dag, tok en tilfeldig forbipasserende et bilde av Abdul og datteren. Abdul solgte penner mens datteren sov over skulderen hans. Personen som tok bildet, syns det var et sørgelig bilde, og vedkommende la det ut på Twitter.

Bildet fikk fort mye oppmerksomhet, og etter kort tid, gikk det viralt. Folk delte bildet i en rasende fart.

Sporet opp mannen

En som fikk øye på bildet, var den islandske aktivisten, Gissur Simonarson. Han begynte å undersøke hvem faren og datteren på bildet var. Etter kort tid, fant han mannens identitet. Da startet han en innsamlingsaksjon på nettet, og etter kort tid, hadde han samlet inn over 190.000 dollar, tilsvarende nærmere 1,7 millioner norske kroner.

Foto: Privat

Driver tre butikker

I dag lever ikke Abdul og lilla Reem på gaten lenger. Takket være disse pengene, har Abdul kommet seg på beina igjen, og i dag driver han ett bakeri, en kebabbutikk og en restaurant. Han har ansatt 19 andre syriske flyktninger i bedriftene sine.

Foto: Privat

Dette viser at det nytter å strekke ut en hjelpende hånd. Tenk så mye ett enkelt bilde kan utrette.

129,752FansLik
1,357FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter